Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dywaniki

Helvaar
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A tak zapytam, widziałeś je w realu.

Miałem taką matę do bagażnika z tego materiału i wszystko ok było tylko wszystko mi w bagażniku jeździło w prawo i w lewo.

Pytanie czy one nie będą śliskie pod nogami.

Mój sąsiad ma u siebie w aucie takie dywaniki, tylko że płaskie, nie 3D, i jest bardzo zadowolony. Widziałem na żywo i pod nogami zachowywały się dobrze. Zamówiłem, zobaczymy jak będą dopasowane.

Edytowane przez Helvaar

• 2 tygodnie później...

Mam na sprzedaż org. nowe dywaniki welurowe jak i gumowe. W razie czego proszę na priv.

• 4 miesiące temu...

Podczepię się do topica, żeby nie generować kolejnego.

Jestem świeżo po zakupie X-Trail-a w wersji AWD (Tekna+premium) i mam na szybko pytanie dotyczęce dobrej jakości dywaników gumowych i maty bagażnikowej.

W drugim aucie posiadam matę PROLINE i sobie bardzo chwalę, natomiast nie widzę w ofercie dla modelu T33.

Zależałoby mi na podobnej mieszance gumy do tej spotykanej w produktach PROLINE.

Moglibyście coś polecić? 

• 2 tygodnie później...
On 12/5/2024 at 5:15 PM, JJacek said:

Mata, która sie u mnie bardzo dobrze sprawdziła w innym aucie to PROLINE. Niesty nie ma jej w ofercie dla naszego modelu.

OEM-wa dwustronna, w cenie 488zł, to żart z poważnych klientów :)  Gumowana szmata.

Finalnie wytypowałem taką (wyboru duzego nie ma):

https://allegro.pl/oferta/nissan-x-trail-t33-e-power-5m-2022-2023-2024-gumowa-mata-wklad-bagaznika-14710150509

Jesli chodzi o dywaniki to zamowilem 2 modele, jeden odeślę.

1/ https://allegro.pl/oferta/dywaniki-gumowe-nissan-x-trail-iv-od-2021-16125200540

2/ PROLINE  https://allegro.pl/oferta/dywaniki-samochodowe-pro-line-nissan-x-trail-iv-od-2021-14955544611

W dniu 5.12.2024 o 09:12, piecia30 napisał:

Zależałoby mi na podobnej mieszance gumy do tej spotykanej w produktach PROLINE.

Moglibyście coś polecić?

Ja swego czasu kupiłem do Pulsara matę Cool-Liner. Bardzo dobrze trafiłem i nie zamieniłbym jej na żadną inną. Gruba i sztywna guma, bezzapachowa, dokładnie dopasowana i antypoślizgowa. Poniżej masz link (chyba) do Twojego auta, a jeżeli nie ten model/rocznik, to poszperaj za Cool-Liner w necie :

Mata bagażnika ARISTAR COOL-LINER

On 12/14/2024 at 8:46 AM, Bilunia said:

Ja swego czasu kupiłem do Pulsara matę Cool-Liner. Bardzo dobrze trafiłem i nie zamieniłbym jej na żadną inną. Gruba i sztywna guma, bezzapachowa, dokładnie dopasowana i antypoślizgowa. Poniżej masz link (chyba) do Twojego auta, a jeżeli nie ten model/rocznik, to poszperaj za Cool-Liner w necie :

Mata bagażnika ARISTAR COOL-LINER

Wielkie dzięki za podpowiedź, faktycznie wygląa bardzo porządnie. Chyba zamówię :)

Ja zamówiłem tą tańszą z RIGUM:

https://allegro.pl/oferta/nissan-x-trail-t33-e-power-5m-2022-2023-2024-gumowa-mata-wklad-bagaznika-14710150509

Ta CoolLiner wygląda solidniej, ale miałem obawy, czy nie będzie zbyt sztywna przez te zawinięcia na bokach. Mi zależało na lekkiej i elastycznej, żeby był łatwy dostęp do  schowków podłogowych bez konieczności wyciągania maty. Ta RIGUM w pełni się w tym sprawdza i ogólnie wygląda bardzo estetycznie. 

Mam RIGUM w bagażniku w Qashqai'u, polecam, bo jest to guma, a nie tworzywo jak w innych produktach.
Fajnie się układa, nic się nie ślizga na gumie, choć troszkę gorzej się czyści, ale przynajmniej rysy nie powstają.

Edytowane przez aquariusmax

W dniu 19.12.2024 o 14:38, XGregory napisał:

Ta CoolLiner wygląda solidniej, ale miałem obawy, czy nie będzie zbyt sztywna przez te zawinięcia na bokach. Mi zależało na lekkiej i elastycznej, żeby był łatwy dostęp do  schowków podłogowych bez konieczności wyciągania maty.

Masz rację - CoolLiner jest bardzo sztywna

Guma ma to do siebie, że przez jakiś czas ma zapach, który mija po kilku dniach, czy tygodniach.

Plastik najczęściej będzie miał zapach stale, dlatego producenci czasem dodają kolejny składnik chemiczny zapachowy np. świerku (ja tak niegdyś miałem), jednak na dłuższą metę mnie drażnił.

7 godzin temu, aquariusmax napisał:

Plastik najczęściej będzie miał zapach stale

Możesz mi uwierzyć na słowo, że mata do bagażnika CoolLiner produkowana z tworzywa TPE PREMIUM nie miała i nie ma żadnego zapachu. W przeciwieństwie do "adidasów" które kupiłem na TEMU:D

Edytowane przez Bilunia

Pisałem z mojego doświadczenia i informacji od sprzedawców (zapach jest bardzo subiektywnym zmysłem).

W Quashai'u I miałem w bagażniku "perfumowane" tworzywo lepszej jakości (tak twierdził sprzedawca) i pachniało specyficznie przed cały czas (140 zł).
W Quashai'u II miałem w bagażniku oryginalną matę NISSANA i mało pachniała, ale się szybko rysowała (jasne "plamy" nawet pomimo czyszczenia i "natłuszczania") i bagaże po niej latały (250 zł).
W Quashai'u III mam w bagażniku gumę i pachniało na początku, ale przyjemnie się dotyka, bagaże nie latają, łatwo się czyści (myje), cały czas ma czarny kolor (120 zł).

A same "dywaniki" z tworzywa (bo materiałowe od razu wyniosłem do piwnicy, bo nigdy takich nie używam), to najgorsze zawsze były oryginalne Nissana i te dokładane przez ASO (produkcji czeskiej).