Rafoobb Opublikowano 7 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 Witam wszystkich, kupiłem QQ J10 lekko uderzonego w przód. Wystrzelona poduszka kierowcy i zacięte pasy przód. Wymieniłem poduszkę kierowcy. Wyrzuca błedy stałe: B1209- kolizja czołowa (wykrycie) B1052- moduł poduszki powietrznej kierowcy (zwarcie) B1081- prawy przedni napinacz (obwód otwarty) B1086- lewy przedni napinacz (obwód otwarty) B1182- lewy przedni napinacz 2 (obwód otwarty) Zakupiłem oba pasy używane, jeszcze nie zamontowałem. Po stronie kierowcy zauważyłem że jest jeszcze dodatkowy napinacz o nr części 86843 JD010, a z prawej go nie ma. I tutaj pytanie czy tak jest prawidłowo? po kodach błędów wnioskuję że od strony kierowcy są 2 napinacze a od pasażera 1. Dodatkowo dostałem się do modułu airbag w tunelu o nr części 98820JD10A, jak googlam te moduły to kosztują od 200-350 zł, a prawie identyczne z końcówką JD000 są po 45 zł. I teraz pytanie, czy mogę zakupić moduł w tańszej wersji ? Czy moduł jest numerycznie jakoś powiązany z napinaczem (końcówka nr części). I jak to wszystko uzbroję to błędy się uda skasować? czy jeszcze gdzieś się to zapisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 26 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2024 W dniu 7.07.2024 o 08:51, Rafoobb napisał: Po stronie kierowcy zauważyłem że jest jeszcze dodatkowy napinacz o nr części 86843 JD010, a z prawej go nie ma. I tutaj pytanie czy tak jest prawidłowo? Kierowca ma 2 napinacze, pasażer 1. Tak jest prawidłowo. W dniu 7.07.2024 o 08:51, Rafoobb napisał: Dodatkowo dostałem się do modułu airbag w tunelu o nr części 98820JD10A, jak googlam te moduły to kosztują od 200-350 zł, a prawie identyczne z końcówką JD000 są po 45 zł. Są różne moduły, musisz dobrać dokładnie taki, jaki był wcześniej zamontowany. W dniu 7.07.2024 o 08:51, Rafoobb napisał: czy jeszcze gdzieś się to zapisuje? Teoretycznie wszystko będzie działać, ale w module Airbag zapisuje się VIN. Wypadało by go zmienić na odpowiedni. Potrzebna jest też konfiguracja w UCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi