Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kamery 360 tylko czarny ekran

Micha_123
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam takie pytanie

Byłem w sklepie załadowałem bagażnik odpalam auto i bie działają kamery, mam tylko czarny ekran jak wrzucę wsteczny.

Po odczekaniu 15 min. I ponownym uruchomieniu samochodu kamery działały.

Jednak stało mi sie to juz drugi raz znów to samo, załadowałem bagażnik odpalam auto (bagażnik się zamykał w tym czasie) i znowu czarny ekran. 

Troche to dziwne bo nigdy nie miałem z kamerami problemu a teraz juz w ciągu 2 dni stało sie to drugi raz. Miał ktos taka przypadłość? 

Nawigacja 9" (z dwoma pokrętłami) 

Mieszkam w NL, tu jest raptem 20 stopni na dworze a samochód w cieniu na podjeździe stoi.

Tylna kamera jest w klapie bagażnika. Może jak bagażnik jest nie zamknięty, to blokuje ekran?

Teraz sprawdziłem (kamery znów działają) nawet jak bagażnik jest calkiem otwarty, i moge otwierać i zamykać bagażnik przy włączonych kamerach.

Bardziej mam przeczucie, że przy odpaleniu auta, (urządzenie pokazuję Logo nissan) i jak za szybko wrzucę wsteczny (właśnie w trakcie uruchamiania sie stacji multimedialnej) to się blokuję, najgorsze jest to że w tym momencie jak się zaplblokuje bie działa póki stacja sie calkowicie nie wyłączy.

Rozumiem że nie załadowało softu do końca i jest czarny ekran, jednak nie ze stacją już chodzić jakis czas i nie dziala do momentu aż stacja nie wyłączy się całkowicie i nie zaladuje od poczotku znowu softa !!

• 1 miesiąc temu...

Jak na razie nie zdarzyło sie to ponownie, 

Za miesiąc mam 2 letni serwis, dzwoniłem z nissanem, powiedzieli ze w NL (jak by kogoś interesowało) 365 euro koszt. Do tego wszystkie sterowniki jak i stacja multimedialna będzie aktualizowana. Mam wersje z dwoma pokrętłami, o dziwem według vin jest to model 2023.

Rejestracja pierwsza była 2022 październik.

Myślałem że wszystkie modele od 2023 maja stacja z jednym pokrętłem??? 

Jak będę za pytam czy jest możliwość aktualizacji na bezprzewodowe AA. Na długie trasy i tak podpinam kabel, ale jadąc dziennie do pracy to przydałoby by sie wireless (anty radar + Spotify) 

Modul mialem carlinkit ale zasilanie usb zostaje jeszcze przez jakis czas a auto mam na podjeździe w domu. I do momentu az nie zejdzie napiecie USB to idzie pierdolca dostać w domu z telefonem bo doslownie co 30 sekund powiadomienie ze nie udalo sie połączyć z AA (logiczne vo stacja multimedialna wylaczona a auto zamknięte)

• 6 miesięcy temu...
W dniu 14.07.2024 o 12:48, Micha_123 napisał:

Witam, mam takie pytanie

Byłem w sklepie załadowałem bagażnik odpalam auto i bie działają kamery, mam tylko czarny ekran jak wrzucę wsteczny.

Po odczekaniu 15 min. I ponownym uruchomieniu samochodu kamery działały.

Jednak stało mi sie to juz drugi raz znów to samo, załadowałem bagażnik odpalam auto (bagażnik się zamykał w tym czasie) i znowu czarny ekran. 

Troche to dziwne bo nigdy nie miałem z kamerami problemu a teraz juz w ciągu 2 dni stało sie to drugi raz. Miał ktos taka przypadłość? 

Nawigacja 9" (z dwoma pokrętłami) 

Też już tak raz miałem