exopel Opublikowano 15 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 po wielu rozterkach i rozważaniach "za i przeciw" wszedłem w posiadanie koła dojazdowego i szukam potwierdzenia teorii, która głosi, że .."zazwyczaj ciśnienie w kole dojazdowym zawiera się w przedziale od 4,2 do 4,5 bara..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 15 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 A spróbuj przeczytać dane na oponie. Zazwyczaj,aj tam to jest opisane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exopel Opublikowano 15 Lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 o widzisz, może faktycznie coś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 15 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 (edytowane) A czasem na słupku to pisze... na pewno więcej niż w normalnym kole. Edytowane 15 Lipca 2024 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 15 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 Godzinę temu, Smakor napisał: A czasem na słupku to pisze Strzał w 10-kę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 15 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 (edytowane) Dojazdówka się przydaje, gdy chcemy np. zrobić rotację kół całorocznych (przód/tył co 10 tys. km wg zaleceń producenta). Oczywiście można to zrobić przy wyważaniu co jakiś czas. Moja dojazdówka w J11 jako nowa miała już rdzę na spawach (w J12 bardzo podobnie). Powiedzieli mi, że dojazdówka nie podlega gwarancji, a nawet jakby podlegała, to rdza nie podlega gwarancji, bo to dojazdówka. Gorsza sprawa ze śrubami, bo do felg aluminiowych i stalowych są inne (stożkowe/kuliste) i o innej długości oraz mają inny moment przykręcania, ale kto by się takimi "duperelami" przejmował. Edytowane 15 Lipca 2024 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 15 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 A podpowiedz mi choć już mnie to nie dotyczy, które śruby są do kt felg. Czy zawsze jedne są do jednych a drugie drugich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 16 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 (edytowane) Stożkowe są najczęściej do alu, a kuliste do stalowych. Jednak da się przykręcić awaryjnie śrubami od alu dojazdówkę. U mnie został ślad na stożku śruby, co delikatnie zmniejsza powierzchnię docisku alu. Edytowane 16 Lipca 2024 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 16 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 Dojazdówka przecież nie jest do jeżdżenia jak sama nazwa wskazuje (nie wiem co kolega miał na myśli z tą rotacją? - boję się myśleć - chyba, że pomylił dojazdówkę z zapasówką)) więc można ją przykręcić "ręką" aby dojechać do warsztatu gdzie naprawisz koło A skoro fabrycznie jest dojazdówka a nie ma innych śrub to tym bardziej nie ma się co martwić moim zdaniem... Zresztą ja przez całe życie RAZ złapałem kapcia... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 16 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 1 godzinę temu, Smakor napisał: Dojazdówka przecież nie jest do jeżdżenia jak sama nazwa wskazuje (nie wiem co kolega miał na myśli z tą rotacją? Napisał wyraźnie, że wykorzystuje dojazdówkę jako drugi "lewarek" przy okresowej rotacji kół. Też tak robię. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exopel Opublikowano 16 Lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 (edytowane) 23 godziny temu, Bilunia napisał: Strzał w 10-kę mam złą wiadomość dla ciebie, nie trafiłeś nawet w tarczę. na słupku tzn na naklejce nie ma informacji na temat ciśnienia w dojazdówce, Brzyk miał rację jest informacja na oponie podana w kpa i psi Edytowane 16 Lipca 2024 przez exopel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 16 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 (edytowane) Widocznie to auto nie jest oferowane z dojazdówką...Swift ma opisane choć był z badziewiem zamiast koła. Edytowane 16 Lipca 2024 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 16 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 w Xtrail zapasu nie ma a naklejka ma 'zapas' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 16 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2024 Sx4 także ma dojazdowe.Mój qq11 też ma. Potem już chyba stwierdzili ze na tym też można zrobić....s zarazem obniżyć wagę samochodu i spalanie mniejsze o 0,002 L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 17 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2024 11 godzin temu, JackSet napisał: w Xtrail zapasu nie ma a naklejka ma 'zapas' Rysunek ma ale w tabelce już go nie opisali? W T32 był zapasa, naklejka i opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo68 Opublikowano 18 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 Ktoś powyżej wspomniał o rotacji kół, rozumiem że chodzi o przekładkę np. przód -tył, co w takim przypadku z czujnikami TPMS , czy będzie pokazywać na wyświetlaczu poprawnie , ewentualnie czy wystarczy kalibracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 18 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 Nic nie trzeba robić, komputer wie gdzie jest dany czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo68 Opublikowano 18 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 ok, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi