Robcio Opublikowano 20 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 Kłaniam się. Od kilku dni jestem ...........no właśnie użytkownikiem Nissana.Od razu doświadczyłem dwóch problemów. Pierwszy ,piszczenie klocków hamulców , drugi ....koszmarne dudnienie przedniej konsoli(kokpitu) po prawej stronie w czasie jazdy na kostce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 21 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2024 Piszczenie klocków przy wolnej jeździe, po ok. 2 latach (20 tys. km) występuje już sporadycznie. Z tym hałasem na kostce różnie bywa. Mam kola 20". Na letnich oponach, zatrzymując się na kostce, faktycznie powstaje rezonans (wibracja). Na zimowych 19" tego efektu brak. Kiedyś jechałem świeżą n-connecta 18" i na małych nierównościach coś głośno wibrowało w okolicy prawego słupka A lub podszybia. Zależy chyba od zmontowania danego egzemplarza. Z tym bywa różnie. Niektórzy piszą o hałasujące półce. U mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2024 W ASO stwierdzili że to wina poduszki pasażera. Niestety trzeba demontować cały przód ( podobno 11 miało taką wadę fabryczną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2024 (edytowane) @Robcio Zakładasz temat o hałasującej półce, a piszesz o piszczących hamulcach i dudniącej przedniej konsoli? Chodziło Ci o półkę z przodu, czy z tyłu? W J11 zdarzały się hałasujące półki tylne (ja tak miałem). W J12 temat chyba się nie powtarza. Zaś w konsoli przedniej mam "świerszcza", ale konsola nie dudni, raczej trzeszczy przy poprzecznych przeszkodach. Edytowane 12 Sierpnia 2024 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 (edytowane) Kłaniam się.Oczywiście aquariusmax masz rację z tymi tematami. Chodzi i konsolę przednią, prawa strona na wysokości poduszki powietrznej pasażera i nad schowkiem. Edytowane 18 Sierpnia 2024 przez Robcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 (edytowane) Obawiam się, że trzaski mogą pochodzić ze środka, bo przyciskałem tu i tam z zewnątrz i to niczego nie zmieniało. Zostawiłem to, bo nie przeszkadza cały czas, więc da się zaakceptować. Edytowane 18 Sierpnia 2024 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf_Wro Opublikowano 19 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2024 (edytowane) Witam, Miałem tylko problem z trzeszczącą deską po stronie pasażera. Trzeszczenie deski zostało usunięte , okazało się że za trzeszczenie/stukanie/rezonans odpowiedzialny był luźny koszyk mocowania poduszki powietrznej pasażera. Ponoć problem znany serwisom. Obyło się bez demontażu deski . Cisza od 3 tygodni Edytowane 19 Października 2024 przez Raf_Wro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi