Gość heineken72 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 W primerze P10 wymieniłem szczęki bo tył i ręczny brał słabo Po wymianie szczęk (kupiłem oryginały) jest gorzej niz było podkręciłem samoregulator troche i nic a recznego nie ma w ogóle musze (?) jeszcze dokręcić śrube przy tunelu, ale przy wymianie na nowe szczęki powinienem ją chyba raczej popuścic a nie dokrecać jeszcze bardziej. Śruba przy tunelu w poprzednich szczękach była podkręcona dość mocno dodam że bębny sa ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Poczekaj az sie wszystko dobrze dotrze. Jak zalozysz nowe klocki to tez dobrze nie hamuja tylko musza sie dotrzec, tak samo jest ze szczekami. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 a może samoregulator za mało podkreciłem a co z recznym ... podkecić przy tunelu na maksa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lotnik Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 Miałem podobna sytuacje. Poprostu po wymianie szczęk na tyle musisz dokręcic ręcznie samoregulację na bębnach tak aby szczęki doszły do tarczy. Jak to zrobisz sam ci sieustawi i bedzie dobrze. Oczywiście na początku nie bedzie ostro hamował bo muszą się szczęki dotrzeć ale póxniej bedzie. Na tunelu nic nie musisz podkręcac on sam ci się ułozy tak jak był poprzednio i bedzie ci łapał na 3 zabek. PZD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Lotnik.... miałes racje .... poprawiłem regulacje odchyliłem lekko bebny ... tak by całkiem nie zeszły ze szczęk dokręciłem wkretakiem kilkanascie ząbków, wcisnąłem bębny i.... .... teraz jest jak żyleta hamulec i ręczny też. wniosek: chyba ren samoregulator sie sam nie reguluje tak do końca :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Smoregulator powinien wyregulowac tak aby Ci na 3 zabki bral a jak tak sie nie dzieje, to albo masz cos zle zlozone albo samoregulator sie gdzies zacina.A po tym co teraz zrobiles, to sprawdziles czy kola Ci sie lekko obracaja i szczeki nie ocieraja o beben????? POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 na poczatku troche szurało... ale teraz jest oki ps. pewnie na poprzednich szczękach bym jeszcze pojeździł gdybym zajżał do samoregulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.