dawzim Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Dzień dobry, w Waszych też tak szybko wytarła się skóra na gałce od biegów? Prze bieg 22tys, nie noszę biżuterii. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca W moim QQ przebieg podobny, gałka biegów stan fabryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca szukałbym problemu w sposobie uzytkowania: braku konserwacji, czasie i częstotliwości używania, osobistych właściwości skóry na dłoni użytkownika itp. W moim t32 po prawie 9 latach i prawie 80k km stan jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawzim Opublikowano 25 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca Jaki może być sposób użytkowania gałki od zmiany biegów. Służy do zmiany biegów i niczego innego. Kierownica też jest obszyta skórą a nic się z nią nie dzieje chociaż jest bardziej intensywanie używana. Nie wiem czy jest sens to zgłaszać do aso bo pewnie oleją i powiedzą że to moja wina.Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 25 Lipca Udostępnij Opublikowano 25 Lipca (edytowane) Zawsze warto zgłosić, kiedyś czytałem, że wymieniali cały mieszek z gałką (ale to był chyba J10). Wydaje się uszkodzenie mechaniczne, ale jakość materiału i słońce mogło przyspieszyć proces. Raz na sezon warto nanieść środek do skóry albo przetrzeć szmatką do pielęgnacji skóry (10-15 takich szmatek kosztuje jakieś 15-20 zł). Z doświadczenia wiem, że wystarczy mieć co jakiś czas nakremowane ręce i się ładnie na kierownicę i drążek przeniesie tłuszcz. U tapicera pewnie 100 zł zapłacisz, choć nie znam obecnych cen. Edytowane 25 Lipca przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRIMAR Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca U mnie na gałce biegów (automat) zauważyli przebarwienie plastiku i wymienili gwarancyjnie gałkę na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca U mnie są odpryski na klawiszach obok ekranu. Zarzucili mi że stosowalwm niewłaściwą chemię i pogonili.... Więc dbasz źle, nie dbasz i tak twoja wina. Ale auto na gwarancji więc co ci szkodzi zajechać. My mamy 120 i tylko górna chronowana obwódką jest matowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thekyle Opublikowano 27 Lipca Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Mam także manual i przebieg prawie 30tys. i nie mam śladu zużycia gałki. Jak nowa. Wg. mnie to jakaś chemia na dłoniach wchodzi w reakcję z materiałem i lipa. Skład potu itd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumimis Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca U mnie 30kkm i gałka jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca W dniu 26.07.2024 o 10:24, PRIMAR napisał: U mnie na gałce biegów (automat) zauważyli przebarwienie plastiku i wymienili gwarancyjnie gałkę na nową. Podobnie miałem. Po roku, ok. 12 tys km, wyblakł przycisk P w gałce (skrzynia xtronic). Wymienili na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mokado Opublikowano 30 Lipca Udostępnij Opublikowano 30 Lipca u mnie gałka jak nowa (45k od 12.2021) natomiast przy okazji ostatniej akcji serwisowej nissana związanej z ProPilotem wymienili koło kierownicy na nówkę sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi