wawrzek6 Opublikowano 26 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2024 Mam silnik HR16DE benzyna 1.6 117KM (samochód z 2010r), mam instrukcje serwisową do silnika HR16DE ale z jednym kołem zmiennych faz rozrządu. W moim silniku są dwa koła zmiennych faz rozrządu. Właśnie jestem przy wymianie łańcucha rozrządu i mam problem, ponieważ w tym silniku są zmiany. Zdemontowałem pokrywę zaworów, łapę silnika, popuściłem śrubę od koła pasowego wału korbowego i teraz powinienem zdemontować pasek napędowy i nie mogę zlokalizować napinacza paska. Może ktoś ma instrukcję do tego silnika lub wie gdzie jest napinacz to proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzek6 Opublikowano 28 Lipca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 Napinacz zlokalizowany. Instrukcja serwisowa do tego silnika by się przydała, jeżeli ktoś ma to proszę o udostępnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi