Piotr1959 Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 mam poważny problem który kolejny raz w przypadku tego samochodu kosztuje mnie sporo stresu. Po prostu bez żadnej przyczyny przestał działać jeden z kluczyków do auta. Serwis Nissana stwierdził ,że trzeba kpić nowy i zapłaci za nowe kodowanie w sumie wyszło to ponad 2400 złotych. Ja tych pieniędzy nie mam bo jestem niepełnosprawnym który wymaga codziennej rehabilitacji i na to potrzebują pieniędzy . Więc postanowiłem jakoś sobie poradzić kupiłem używany w bardzo dobrym stanie kluczyk on innego Nissan . Klucz na obudowie ma te same dokładnie oznaczenia co kluczyk oryginalny. Zadowolony zwróciłem się do zakładu elektronicznego o zaprogramowanie go do mojego auta. I tu zaczęły się kolejne problemy nikt nie chce się podjąć wykonania tej usługi bo nie jest to według nich możliwe ponieważ kluczyk ma już wpisany kod i komputer samochodu odczyta to jako próbę kradzieży pojazdu i zablokuje zapłon. Załamałem się i nie wiem co robić . JAZDA Z JEDNYM KLUCZYKIEM TYM SAMOCHODEM TO WIELKIE RYZYKO BO NIE RAZ OD NOWOŚCI ROBIŁ MNIE TAKIE PROBLEMY ,ŻE GŁOWA BOLI. Zwracam się więc do szanownych forumowiczów o pomoc w postaci porady co mam zrobić abym mógł bezstresowo tym samochodem jeżdzić i nie płacić takich astronomicznych kwot panom z serwisu. z poważaniem Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2024 (edytowane) 4 godziny temu, Piotr1959 napisał: Zwracam się więc do szanownych forumowiczów o pomoc w postaci porady co mam zrobić abym mógł bezstresowo Kupić na przykładowym portalu identyczny nowy kluczyk i wtedy zwrócić się do elektronika o zaprogramowanie Edytowane 3 Sierpnia 2024 przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi