JackSet Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia u mnie (juz pisalem) wymienili aku na gwarancji Warszawa Górczewska bez problemu i od kilku m-cy spokój. Wcześniej 2x zdechł po nocy w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Burza Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Wymienili mi akumulator - właśnie dzwonili, odbieram i zobaczę co będzie dalej. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpoz Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Profilaktycznie można wymienić samemu na nowy i mieć spokój. Zakładając że to faktycznie jest wina akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Dla T33 epower jest kampania na BCM , dotyczy problemu z rozladowaniem 12v bateryjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Czyli stare-nowe problemy Nisana z akumulatorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 59 minut temu, OsobaNN napisał: Dla T33 epower jest kampania na BCM , dotyczy problemu z rozladowaniem 12v bateryjki. gdzie taką informację można znaleźć? na stronie Nissana brak dla T33 jest, ale dla J12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Bylo u mnie 2 klientow na przegladzie serwisowy bo mzona poza ASO i jest taniej i opowiadali ze przed wyaniem im pojazdu robili kampanie na cos z rozladowujacymi sie bateryjkami 12v. Byc moze ze to kampania przedsprzedazowa byla... jak bede w ASO to sie zapytam jak nie zapomne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stas Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia W dniu 3.02.2025 o 16:56, Konskov napisał: Cześć @Stas, u mnie po 3 tygodniach stania w garażu podziemnym (> 10 stopni) wszystko wskazuje na to, że również u mnie padł akumulator (samochód nie reaguje na kluczyk, totalnie nieresponsywny). W jaki sposób podładowałeś akumulator? Za pomocą prostownika czy użyłeś kabli rozruchowych? @JackSet u Ciebie widzę podobna sytuacja, proszę podziel się jak rozwiązałeś problem przed wymianą akumulatora w ASO. I czy nadal wszystko w porządku z nowym akumulatorem? Nie miałem wyjscia i wezwałem pomóc odpalił z urządzenia rozruchowego a docelowo lądowałem prostownikiem do całkowitego naładowania i teraz jest wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 10 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia cos jednak musi byc nie tak z programowaniem ladowania zrobilem trase 500 km i multimetr wskazywał prawie 12 jazda po miescie z rekuperacja ponad 30 km i tez niewiele lepiej a aku mam po wymianie od 4 mcy poczatkowo ładnie ladowal do 12.4 a teraz znowu czesto ok. 11.8 do 11.9V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceng1 Opublikowano Niedziela o 18:40 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 18:40 N-connecta 2022/23 to samo na myjni z obsługą. Dużo otwierań drzwi i bagażnika, kluczyki cały czas w zasięgu, światła powitalne, i może radio - w serwisie powiedzieli, ze aku starcza na 15 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano Wtorek o 10:31 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:31 Dzis zrobiłem eksperymenta 😉 mianowicie krótki przejazd 10 km po mieście w trybie sport *z takąż jazdą 😁 bez e-pedal i sprawdzilem multimetrem napięcie. Przed jazdą było 11.9 a po jezdzie 12.3V I jeszcze małe odkrycie: po zimie, a jest teraz ciepło, zostało zbyt wysokie ciśnienie w kołach: 2.7 przód i 2.6 tyl. Po przyjeździe nie wwyłączyłem power i zostawiłem widok ciśnienia na zegarach. Upuszczałem ręcznie trochę a online wskaźnik pokazuje aktualne ciśnienie, więc teraz mam książkowe 2.5/2.3 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobster Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Wymieniono mi aku12V po półrocznej przepychance z gwarantem. Potrzebne były przedłużone testy ale w końcu Nissan wywiesił białą flagę, tak więc mam nowego EXIDE w miejsce VARTY, pożyjemy zobaczymy ale na razie wszystko jest OK, odpala i nie traci pojemności po kilkudniowym postoju. W UK i AU jest rzeczywiście akcja aktualizacji wadliwego oprogramowania w systemie zarządzania energią niektórych aut z 2023 roku, myślę że nasze podwórko też to czka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi