WojtekPt Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Mam wersje X-a z karmelową skórą oraz czarnym podszybiem. To moje pierwsze auto z taka tapicerką - czy możecie się podzielić wiedzą jakich używanie kosmetyków do konserwacji oraz czyszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Podbijam temat. W moim przypadku chodzi o czarną, ale myślę, że kolor nie ma tu znaczenia. Jak ją pielęgnujecie w ogóle? Szczotką, gąbką? Jakie preparaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2024 (edytowane) Ja nie mam skórzanej tapicerki w samochodzie, a jedynie skórzaną kierownicę i sofę w domu. Co jakiś czas przecieram nasączonymi chusteczkami do pielęgnacji skóry (przynajmniej Autoland, tańsze są gorsze i mogą odbarwiać). Edytowane 12 Sierpnia 2024 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumimis Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Ja używam takiego zestawu: do czyszczenia: Shiny Garage Leather Cleaner do pielęgnacji: Shiny Garage Leather Mousse W sklepach z kosmetykami samochodowymi znajdziesz wiele dobrych kosmetyków do czyszczenia i pielęgnacji skóry zarówno tańszych jak i droższych o różnych stopniach intensywności. Wszelkiej maści kosmetyki marketowe (K2, Moje Auto, Autoland...) możesz pominąć na dłuższą metę - one nadają się jedynie do interwencyjnego użycia gdzieś w trasie, nagłym wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2024 (edytowane) Trzeba ja nawilżać i te kosmetyki tez przy okazji czyszczą. Można zobaczyć w sklepach detalingowych. Można tez co jakiś czas tak raz na poł roku oddać do czyszczenia i zabezpieczania skory. Ja akurat ma ceratkę wiec mogę gąbka z mydłem umyć Edytowane 12 Sierpnia 2024 przez JJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanX89 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 W dniu 12.08.2024 o 18:49, gumimis napisał: Ja używam takiego zestawu: do czyszczenia: Shiny Garage Leather Cleaner do pielęgnacji: Shiny Garage Leather Mousse I jak oceniasz te produkty? Mam kremową skórę i muszę o nią dobrze zadbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 Dąłączam się do pytania, bo z tego co widzę to w qq teknie+ to chyba nie ekoskóra tylko taka z grubsza prawdziwa (?). Nissan nazywa ją skórą premium, a dzieciak mi drugiego dnia ufajdał frytkami z solą i jeszcze wylał sok...jakoś wytarłem i odkurzyłem, ale na dłuższą metę kiepsko to widzę... No i czy do alkantary ten Shiny Garagecteż może być czy raczej szukać co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanX89 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 22 godziny temu, tomkek1912 napisał: Dąłączam się do pytania, bo z tego co widzę to w qq teknie+ to chyba nie ekoskóra tylko taka z grubsza prawdziwa (?). Nissan nazywa ją skórą premium, a dzieciak mi drugiego dnia ufajdał frytkami z solą i jeszcze wylał sok...jakoś wytarłem i odkurzyłem, ale na dłuższą metę kiepsko to widzę... No i czy do alkantary ten Shiny Garagecteż może być czy raczej szukać co innego? Szkoda że kolega co polecił Shiny nie odpisuję, ale zamówiłem te dwa produkty z ich oficjalnej strony. Będę testował po nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi