WojtekPt Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Mam wersje X-a z karmelową skórą oraz czarnym podszybiem. To moje pierwsze auto z taka tapicerką - czy możecie się podzielić wiedzą jakich używanie kosmetyków do konserwacji oraz czyszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrail2024 Opublikowano 11 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Podbijam temat. W moim przypadku chodzi o czarną, ale myślę, że kolor nie ma tu znaczenia. Jak ją pielęgnujecie w ogóle? Szczotką, gąbką? Jakie preparaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) Ja nie mam skórzanej tapicerki w samochodzie, a jedynie skórzaną kierownicę i sofę w domu. Co jakiś czas przecieram nasączonymi chusteczkami do pielęgnacji skóry (przynajmniej Autoland, tańsze są gorsze i mogą odbarwiać). Edytowane 12 Sierpnia przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumimis Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia Ja używam takiego zestawu: do czyszczenia: Shiny Garage Leather Cleaner do pielęgnacji: Shiny Garage Leather Mousse W sklepach z kosmetykami samochodowymi znajdziesz wiele dobrych kosmetyków do czyszczenia i pielęgnacji skóry zarówno tańszych jak i droższych o różnych stopniach intensywności. Wszelkiej maści kosmetyki marketowe (K2, Moje Auto, Autoland...) możesz pominąć na dłuższą metę - one nadają się jedynie do interwencyjnego użycia gdzieś w trasie, nagłym wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 12 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) Trzeba ja nawilżać i te kosmetyki tez przy okazji czyszczą. Można zobaczyć w sklepach detalingowych. Można tez co jakiś czas tak raz na poł roku oddać do czyszczenia i zabezpieczania skory. Ja akurat ma ceratkę wiec mogę gąbka z mydłem umyć Edytowane 12 Sierpnia przez JJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi