Jagoda1980 Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Witam. Postanowiłem sobie polepszyć życie i przy wymianie świec wyczyszciłem przepustnice. Zrobiłem to na podłączonej wtyczce, ale i tak niestety falują obroty. Wiem że taki temat krąży po forach, ale minęło już kilka lat od tamtych postów. Może ktoś przez ten czas doszedł jakim programem można to ogarnąć? Czy nadal pozostaje tylko serwis i program serwisowy nissana? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października W dniu 24.08.2024 o 21:13, Jagoda1980 napisał: Witam. Postanowiłem sobie polepszyć życie i przy wymianie świec wyczyszciłem przepustnice. Zrobiłem to na podłączonej wtyczce, ale i tak niestety falują obroty. Wiem że taki temat krąży po forach, ale minęło już kilka lat od tamtych postów. Może ktoś przez ten czas doszedł jakim programem można to ogarnąć? Czy nadal pozostaje tylko serwis i program serwisowy nissana? Pozdrawiam. wystarczy aplikacja NDSII lite darmowa za sklepu Google i intefejs ELM327 OBD2 połączenie przez Bluetooth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanKazio Opublikowano 8 Listopada Udostępnij Opublikowano 8 Listopada W dniu 13.10.2024 o 14:59, Ryszard52 napisał: wystarczy aplikacja NDSII lite darmowa za sklepu Google i intefejs ELM327 OBD2 połączenie przez Bluetooth witam aplikacja czy to płatna czy w wersji lite nie łączy się z żadnym interfejsem , owszem jednego widzi ale błąd połączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 10 Listopada Udostępnij Opublikowano 10 Listopada W dniu 8.11.2024 o 22:00, PanKazio napisał: witam aplikacja czy to płatna czy w wersji lite nie łączy się z żadnym interfejsem , owszem jednego widzi ale błąd połączenia dziwne,miesiąc temu zrobiłem adaptację przepustnicy za pomocą tego interfejsu i aplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanKazio Opublikowano 10 Listopada Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 4 godziny temu, Ryszard52 napisał: dziwne,miesiąc temu zrobiłem adaptację przepustnicy za pomocą tego interfejsu i aplikacji kupiłem nowy obd podany na forum który ponoć łączy się z NDSII ......... a napiszesz co i gdzie trzeba poklikać by się udało jak już się połączę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 10 godzin temu, PanKazio napisał: kupiłem nowy obd podany na forum który ponoć łączy się z NDSII ......... a napiszesz co i gdzie trzeba poklikać by się udało jak już się połączę ?? jak będziesz miał połączone Status: Connected to klikasz w te górne zakładki aż dojdziesz do tej na zdjęciu: naciskasz dolny przycisk silnik ma pracować i być nagrzany powyłączaj wszelkie obciążenia-światła,dmuchawa itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanKazio Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 19 minut temu, Ryszard52 napisał: jak będziesz miał połączone Status: Connected to klikasz w te górne zakładki aż dojdziesz do tej na zdjęciu: naciskasz dolny przycisk silnik ma pracować i być nagrzany powyłączaj wszelkie obciążenia-światła,dmuchawa itp czyli ten volume learn ? długo trzeba czekać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 8 godzin temu, PanKazio napisał: czyli ten volume learn ? długo trzeba czekać ? u mnie to trwało dwie minuty, póżniej kliknąłem jeszcze w ten pierwszy przycisk do dzisiaj jest OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanKazio Opublikowano Piątek o 11:11 Udostępnij Opublikowano Piątek o 11:11 W dniu 11.11.2024 o 18:38, Ryszard52 napisał: u mnie to trwało dwie minuty, póżniej kliknąłem jeszcze w ten pierwszy przycisk do dzisiaj jest OK w końcu udało się połączyć , NDSIII pozycjonowanie trwa według licznika 2600 i na koniec wychodzi błąd , obroty nadal falują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard52 Opublikowano Niedziela o 11:06 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:06 W dniu 15.11.2024 o 12:11, PanKazio napisał: w końcu udało się połączyć , NDSIII pozycjonowanie trwa według licznika 2600 i na koniec wychodzi błąd , obroty nadal falują ja korzystałem z NDSII i nie wiem o co chodzi z tym " pozycjonowanie trwa według licznika 2600 " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanKazio Opublikowano Niedziela o 15:02 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 15:02 3 godziny temu, Ryszard52 napisał: ja korzystałem z NDSII i nie wiem o co chodzi z tym " pozycjonowanie trwa według licznika 2600 " z tym NDSII za żadną cholerę połączyć się nie chce w NDSIII jak kliknę pozycjonuj to leci odliczanie i przy 2600 chyba sekund wyskakuje błąd , robiłem kilka razy to pozycjonowanie i ja którymś tam razem obroty były bardziej stabilne lecz po kolejnych pozycjonowaniach dalej falują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi