aquariusmax Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) Cześć. Przeglądając wyposażenie nowego auta, zauważyłem, że w styropianowych wytłoczkach mam umieszczony tylko jeden uchwyt/hak do holowania (jest miejsce na dwa). W poprzedniku J11 miałem dwa uchwyty, choć nigdy nie użyłem żadnego. Instrukcja do J12 nie jest jednoznaczna w tym zakresie, a mianowicie informuje, że ten element może być dołączony w zależności od opcji wyposażenia (mam wersję Acenta). Tak się zastanawiam, czy te uchwyty posują zamiennie na przód i tyłu (chyba mają trochę inny kształt? I czy w przypadku potrzeby holowania lub nawet prostego wciągnięcia na lawetę nie będzie problemu, gdy laweciarz nie będzie miał odpowiedniego haka (długości i gwintu)? Na portowym placu celnym zauważyłem, że praktycznie wszystkie sztuki mają wkręcone uchwyty z przodu i z tyłu (to pewnie do przymocowania na statku). Jednak widziałem tylko modele z przyciemnianymi szybami z tyłu, więc to modele wyższe niż Acenta. Edytowane 26 Sierpnia przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaroSz Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Ja mam dwa ucha ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 26 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) Dzięki za info, przypuszczam, że mi nie włożyli z powrotem, gdy auto podróżowało dwa razy na lawecie przez pół Polski. Raczej w wersji Acenta nie daliby tylko jednego ucha. Mam takie 4 przegródki puste, ciekawe czy jeszcze czegoś nie brakuje? Warto sprawdzić u siebie, aby nie było zaskoczenia w przypadku potrzeby użycia. Wygląda, jakby były te same gwinty, więc jak mam ten dłuższy, to pewnie nada się na przód i tył. Bo cena oryginału, to pewnie ponad 200 zł. Poszukam używki, jeśli ASO się wypnie, że zgłaszam dopiero po 6 miesiącach od odbioru. Edytowane 26 Sierpnia przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaroSz Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) https://ovoko.pl/czesci-samochodowe/ruu3719-511306ua0a-nissan-qashqai-j12-ucha-holownicze-zaczep a tu taniej: https://allegro.pl/oferta/oczko-ucho-hak-holowniczy-przod-nissan-renault-11979974436 Może ta druga oferta, to Twoje ? Edytowane 26 Sierpnia przez JaroSz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 26 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) Wygląda zbyt dobrze na moje, bo się świeci na gwincie (może psiknięte czarnym spayem), a moje jedyne ucho nosi drobne ślady rdzy na gwincie, co jest zrozumiałe, bo samochody często stoją z wkręconymi hakami przez wiele tygodni na placu. Na częściach jest data produkcji, więc jakby było moje, to spodziewałbym się raczej czegoś podobnego do tego co mam 20230705. Ale też mam jedną szybę z 2022 roku, wiec wszystko może się zdarzyć. No i mam dowód, że to krótsze ucho (raczej tylne) było też używane, bo mam rysę 5 cm na czarnym zderzaku z tyłu po śrubokręcie, bo pewnie obsługa w transporcie niezbyt dobrze celuje w otwór zaślepki. Edytowane 26 Sierpnia przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia U mnie są dwa uchwyty... Lejek masz ? ..słabo widać po lewej u góry czy jest w przegródce. U mnie brakowało jednej uszczelki maski od spodu... te co idą wzdłuż krawędzi Jakoś udało się załatwić dzięki inicjatywie handlowca. Zauważyłem to po trzech miesiącach że brakuje i serwis za bardzo nie chciał tego uznać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 26 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) Lejek mam. Mam 4 puste miejsca (zaznaczone na czerwono na zdjęciu). Nie wiem co w nich powinno być (oprócz krótkiego ucha)? Mam 7 części na 11 otworów w styropianie: 1. lewarek 2. szpilka do lewarka 3. klucz od kół 4. lejek 5. ściągacz osłonek śrub kół 6. trójkąt ostrzegawczy 7. długie ucho do holowanie 8. puste (pewnie brakujące krótkie ucho) 9. puste 10. puste 11. puste PS: U mnie przy podnoszeniu maski coś lata, pewnie jakiś zgrzew puścił. Edytowane 26 Sierpnia przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulik76 Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) U mnie w wersji Tekna z systemem Bose jest taki zestaw: Ściągacz do zaślepek na śruby też mam ale gdzieś "posiałem" Edytowane 27 Sierpnia przez sulik76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaroSz Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia @sulik76 a gdzie masz lejek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 27 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Lejek widać na górze z lewej strony, nie ma szczypiec. Nie wiem co ma większą szansę się przydać, czy lejek, czy ucho do holowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulik76 Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 1 godzinę temu, JaroSz napisał: @sulik76 a gdzie masz lejek ? W zaznaczonym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi