Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rozrząd

beker77
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkim bardzo serdecznie ,jestem nowy na forum i proszę o wyrozumiałość jak coś głupiego napisze,a mianowicie zakupiłem  qashqai 1.6 dig-t 163km 2015r przebieg 186tyś z pewnej ręki ,mam pytanie na temat łańcucha rozrządu bo nie był zmieniany a wyczytałem że po 150tys powinno się go wymienić ,byłem u mechanika i powiedział że go już lekko słychać ,chciałbym wymienić cały komplet wraz z wariatorami tak mi mechanik doradził co o tym sądzicie i gdzie znaleźć taki zestaw w dobrej cenie 

Rozrząd wymienia się w tedy gdy trzeba,chyba że chcesz wyjść przed szereg i wymienić.Niektórym padł po 50 tys,niektórym po 150,a niektórzy jeżdżą do teraz i mają ponad 200.

14 godzin temu, JACKO29 napisał:

.Niektórym padł po 50 tys,niektórym po 150,a niektórzy jeżdżą do teraz i mają ponad 200.

Jak "padł" należy rozumieć stukot w pracy łańcucha uderzającego o obudowę - nie to, że się zerwał i trzeba było naprawiać silnik jak w rozrządach na pasku.

• Like 1

Panowie dziękuję za odpowiedź i sugestie ,podjąłem decyzję że wymienię 

A czy ten zestaw będzie pasował do mojego silnika bo już sam nie wiem na jednych stronach jest wyszczególniony model auta i silnik a na niektórych nie 

https://vehicleaftermarket.skf.com/pl/pl/products/VKML92023

Kolego, nie szukaj po necie bo guzik zaoszczędzisz po prostu zleć mechanikowi wymianę i zakup, jak coś wyjdzie nie tak z doborem lub po wymianie to masz pełna gwarancję i łaski Ci nikt nie robi - problem jest mechanika/warsztatu, przywożąc swoje części jesteś później skazany na "olewanie" problemu który może wystąpić po wymianie, niestety tak to się dzisiaj odbywa i nie ma w tym nic dziwnego. Potraktuj to jako dobra radę, będzie ciut drożej ale bezpieczniej w razie problemów.