MardukChrissX Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Dzień dobry, otóż od pół tygodnia zauważyłem, że przy prawej nodze za plastikiem zagrzewa się ten srebrny element, czy koledzy mogą mi podpowiedzieć za co on odpowiada. Dodam, że wczoraj chyba z tego powodu również przestała działać siła nawiewu w samochodzie (oprócz 4), dodatkowo zauważyłem że pokrętło jest strasznie gorące. Być może to ten element odpowiada za te dziwne rzeczy, które się dzieją. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek70 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Nagrzewnica nr seryjny 27140BR22C. W taką pogodę nie powinna działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MardukChrissX Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Leszek dziękuję za szybką odpowiedz. Czy to jest jeden z elementów klimatyzacji? Też mnie to zaczęło zastanawiać na dworze 30stopni a nagrzewnica się przegrzewa. A jak z pokrętłem do siły nawiewu? Czy tam jest jakaś linka która być może się zerwała? Jestem laikiem, proszę o wyrozumiałość 😖 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek70 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 (edytowane) Klimatyzację masz automatyczną czy ręczną? Jeszcze jedno pytanie - jak wskazówka od temperatury silnika? Trochę przed połową skali czy nie? Edytowane 29 Sierpnia 2024 przez Leszek70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 tak to jest nagrzewnica i ona jest w małym obiegu chłodzenia silnika. wobec tego zawsze powinna mieć taką temperaturę jak silnik. Temperaturę wewnątrz samochodu ustawiamy pokrętłami klimatyzacji. Następuje odpowiednie otwieranie bądż zamykanie "klapek" w nagrzewnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MardukChrissX Opublikowano 3 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2024 Więc tak, klimatyzację mam ręczną a temperatura silnika i wskazówka po przyjechaniu do pracy jest w połowie skali. Wydaje się, że najpierw musiałbym zniwelować problem z pokrętłem od siły nawiewu i zobaczyć wtedy czy nagrzewnica będzie dalej nagrzewać się jak szalona (aż czuć przy nodze temperaturę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 3 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2024 Witam kolego z tego co się orientuję to masz problem pomiędzy pokrętłem regulatorem temperatury a zaworem sterującym dopływ cieczy do nagrzewnicy. Zawór ten jest umieszczony przed nagrzewnicą i po nastawie na pokrętle zimnego powietrza zamyka obieg na nagrzewnicę i nie ma prawa ona być gorąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 7 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2024 Czy kolega bruno może podać nr katalogowy tego zaworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MardukChrissX Opublikowano 27 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Wielkie dzięki koledzy za cenne rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r5k4 Opublikowano 28 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Do MardukChrissX i jakie spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi