Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z kluczykiem po wymianie baterii

miken1818
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po wymianie baterii w kluczyku system go nie wykrywa. Przy próbie uruchomienia muszę przyłożyć kluczyk do przycisku start stop i wówczas włączy się zapłon ale nie uruchomie silnika bo jest komunika,że nie wykryto kluczyka. Pacjent to X-trail 1.6 dCi 2016r. Centralny również z pilota nie działa. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.

• 4 tygodnie później...

Co prawda w innym aucie (nie w Nissanie) włożyłem baterię CR2032 kupioną w Action. Nie zadziałał kluczyk. Zakup baterii dobrej marki i kluczyk bez problemu działa.

• 3 miesiące temu...

Mam podobny problem z kluczykami do T32, 2 sztuki. Jaka jest prawidłowa procedura? Mój znajomy chodzi w okół auta z kluczykiem w kieszeni i jest ok. W moim przypadku, kiedy odpalam auto, położę go na półce obok hamulca elektrycznego, wystarczy że otworzę drzwi, to od razu wywala mi komunikat że nie widzi kluczyka. Czasami jak go przyłożę do przycisku "start" to pomaga a czasami nie. Czasami jest tak że w ogólne nie ma problemu, a po czasie znowu mi wyskakuje informacja że go nie widzi i pali się wykrzyknik na zegarach.

Kilka miesięcy po odebraniu nowego auta z salonu Nissana też miałem podobne jaja z klczykiem. Wymieniłem baterię na markową CR2032 Maxell'a i od ponad 9 lat mam spokój.

• Thanks 1

W dniu 25.12.2024 o 20:06, Bilunia napisał:

Kilka miesięcy po odebraniu nowego auta z salonu Nissana też miałem podobne jaja z klczykiem. Wymieniłem baterię na markową CR2032 Maxell'a i od ponad 9 lat mam spokój.

Tak zrobię, zamówiłem maxelli 5 szt. na alledrogo i myślę że to pomoże. 

• 2 tygodnie później...

Witam po wymianie bateri zmniejszył się zasięg pilota. Na początku klapa bagażnika otwierała się tylko z pilota  przycisk ręczny puszcza tylko zaczep a przed wymianą otwierał. Po 7 dniach klapa przestała reagować. Ni dziala

7 godzin temu, Tomasz52 napisał:

Witam po wymianie bateri zmniejszył się zasięg pilota. Na początku klapa bagażnika otwierała się tylko z pilota  przycisk ręczny puszcza tylko zaczep a przed wymianą otwierał. Po 7 dniach klapa przestała reagować. Ni dziala

Wymieniłeś na dedykowaną baterie? Maxell cr2032? U mnie nie łapał pilot z balkonu, w aucie gubił zasięg. Zmiana baterii na taką jak podałem pomogła.

• Upvote 1