miken1818 Opublikowano 1 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 Witam. Po wymianie baterii w kluczyku system go nie wykrywa. Przy próbie uruchomienia muszę przyłożyć kluczyk do przycisku start stop i wówczas włączy się zapłon ale nie uruchomie silnika bo jest komunika,że nie wykryto kluczyka. Pacjent to X-trail 1.6 dCi 2016r. Centralny również z pilota nie działa. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 Może i głupie ale dobrze baterie włożyłeś ? Nic nie urwałeś "otwierając" kluczyk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 24 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2024 Co prawda w innym aucie (nie w Nissanie) włożyłem baterię CR2032 kupioną w Action. Nie zadziałał kluczyk. Zakup baterii dobrej marki i kluczyk bez problemu działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanX89 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Mam podobny problem z kluczykami do T32, 2 sztuki. Jaka jest prawidłowa procedura? Mój znajomy chodzi w okół auta z kluczykiem w kieszeni i jest ok. W moim przypadku, kiedy odpalam auto, położę go na półce obok hamulca elektrycznego, wystarczy że otworzę drzwi, to od razu wywala mi komunikat że nie widzi kluczyka. Czasami jak go przyłożę do przycisku "start" to pomaga a czasami nie. Czasami jest tak że w ogólne nie ma problemu, a po czasie znowu mi wyskakuje informacja że go nie widzi i pali się wykrzyknik na zegarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 25 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 Kilka miesięcy po odebraniu nowego auta z salonu Nissana też miałem podobne jaja z klczykiem. Wymieniłem baterię na markową CR2032 Maxell'a i od ponad 9 lat mam spokój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanX89 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 W dniu 25.12.2024 o 20:06, Bilunia napisał: Kilka miesięcy po odebraniu nowego auta z salonu Nissana też miałem podobne jaja z klczykiem. Wymieniłem baterię na markową CR2032 Maxell'a i od ponad 9 lat mam spokój. Tak zrobię, zamówiłem maxelli 5 szt. na alledrogo i myślę że to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz52 Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Witam po wymianie bateri zmniejszył się zasięg pilota. Na początku klapa bagażnika otwierała się tylko z pilota przycisk ręczny puszcza tylko zaczep a przed wymianą otwierał. Po 7 dniach klapa przestała reagować. Ni dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanX89 Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 7 godzin temu, Tomasz52 napisał: Witam po wymianie bateri zmniejszył się zasięg pilota. Na początku klapa bagażnika otwierała się tylko z pilota przycisk ręczny puszcza tylko zaczep a przed wymianą otwierał. Po 7 dniach klapa przestała reagować. Ni dziala Wymieniłeś na dedykowaną baterie? Maxell cr2032? U mnie nie łapał pilot z balkonu, w aucie gubił zasięg. Zmiana baterii na taką jak podałem pomogła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz52 Opublikowano 7 Stycznia Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Dzięki za podpowiedź spróbuję kupię i wymienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi