Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana oleju w manualnej skrzyni biegów Pulsar 1.2 benzyna

Jankes85
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć proszę o informację jakiego oleju używacie Wy w swoich autach, oraz co jaki interwał wymieniacie. W instrukcji znalazłem, że wymiana powinna być co 80k, ale nie znalazłem rodzaju oleju. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. 

2 godziny temu, Jankes85 napisał:

Cześć proszę o informację jakiego oleju używacie Wy w swoich autach, oraz co jaki interwał wymieniacie. W instrukcji znalazłem, że wymiana powinna być co 80k, ale nie znalazłem rodzaju oleju. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. 

Nissan MTF 75W-85 taki dają w ASO, wymieniałem po 90k ale różnicy nie zauważyłem po... Ale jak mówią, lepiej wymienić.

proszę o informację jakiego oleju używacie Wy w swoich autach, oraz co jaki interwał wymieniacie. W instrukcji znalazłem, że wymiana powinna być co 80k, ale nie znalazłem rodzaju oleju

Kol. ExploRer już podał, co leją w ASO, ale cena jaką sobie zapewne życzą za to, że na naklejce jest sygno NISSAN, jest zapewne zabójcza w porównaniu z tym, co znajdziesz TUTAJ

1 godzinę temu, Bilunia napisał:

Kol. ExploRer już podał, co leją w ASO, ale cena jaką sobie zapewne życzą za to, że na naklejce jest sygno NISSAN, jest zapewne zabójcza w porównaniu z tym, co znajdziesz TUTAJ

U nas do ASO można swój olej przywieźć, może nieco się zaoszczędzi, zależy ile wezmą za roboczo godzinę :) W zeszłym roku (10.2023) 1150 płaciłem za wymianę oleju 5W40 + filtr, filtr powietrza, filtr kabinowy węglowy + środek odgrzybiający + wymiana oleju w skrzyni MTF 75W-85, wszystko na ich częściach. Dali jakiś rabat za YOU+

Edytowane przez ExploRer

Dzięki za odpowiedzi. Trochę ich z tą ceną oryginalnego oleju Nissana poniosło. Polecacie jakiś konkretny zamiennik? Ten MOTUL ma bardzo dobre opinie. 

Tak dla upewnienia, to 2l wchodzą do manualnej skrzyni? 

Edytowane przez Jankes85

1 godzinę temu, Jankes85 napisał:

Dzięki za odpowiedzi. Trochę ich z tą ceną oryginalnego oleju Nissana poniosło. Polecacie jakiś konkretny zamiennik? Ten MOTUL ma bardzo dobre opinie. 

Tak, 2L... Czy zamiennik hmm... Duża różnica w cenie ?

Polecacie jakiś konkretny zamiennik? Ten MOTUL ma bardzo dobre opinie.

Ja bym sięgnął po Motul, lub Elf. Elfa używam do silnika i jestem baaardzo zadowolony. Na marginesie dodam, że wg. info pracowników ASO, olej silnikowy 5W-40 z naklejką "NISSAN" zalecany do naszych Pulsarów, to Elf Evolution 900 SXR 5W-40.

Edytowane przez Bilunia

23 godziny temu, Bilunia napisał:

Ja bym sięgnął po Motul, lub Elf. Elfa używam do silnika i jestem baaardzo zadowolony. Na marginesie dodam, że wg. info pracowników ASO, olej silnikowy 5W-40 z naklejką "NISSAN" zalecany do naszych Pulsarów, to Elf Evolution 900 SXR 5W-40.

Zgadza się, Nissan = Elf. I taki na fakturze wpisują.

• 2 miesiące temu...
W dniu 10.09.2024 o 07:17, Jankes85 napisał:

Ja smigam na Motulu i filtrach Mann