badant Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września Witam Mam nie typowy problem. Otóż zakupiłem Cabstara nt400 2018r 3.0 diesel. Po miesiącu jazdy ubyło adblue i zaświeciła się "rezerwa" i komunikat "adblue level low" przy 1/4 zbiornika. Oczywiście od razu pojechałem na stację i dolałem do pełna. Wskaźnik pokazuje pełny zbiornik zaś "rezerwa" i komunikat nadal świecą. Na szczęście jeszcze nie odlicza . Sprawdzałem u mechanika i nie ma żadnych błędów. Czy ktoś się spotkał z taką usterką.? czy tylko serwis mi pozostaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września Przy takim problemie to powinno pojawić sie DTC P203B i zazwyczaj winny jest czujnik poziomu płynu w zbiorniku. No chyba,że jest wyciek ze zbiorniki albo z lini. Może też być P203C lub D to wtedy albo wiązka albo czujnik poziomu płynu lub ADCM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badant Opublikowano 11 Października Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października Dziękuję bardzo za podpowiedzi. Problem rozwiązany Problem tkwił w czujniku poziomu płynu adblue. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października W dniu 11.10.2024 o 19:25, badant napisał: Dziękuję bardzo za podpowiedzi. Problem rozwiązany Problem tkwił w czujniku poziomu płynu adblue. No to fajnie, że się udało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi