boulinka81 Opublikowano 2 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 Mam problem z moim note E12 1,5d .Od jakiegoś czasu falują obroty, silnik nie równo pracuje, przygasają światła (również te wewnątrz auta),napięcie na akumulatorze skacze 12,8-16.0V !. Zauważyłam, że po dodaniu gazu wraca wszystko do normy. Wymieniony akumulator i alternator. Dodatkowo note ma czasem problem z odpaleniem za 1 razem. Pompa wysokiego ciśnienia sprawdzona na stanowisku, pompa w zbiorniku paliwa wymieniona na nową, przekaźnik pompy paliwa wymieniony, podmieniony zawór sterowania paliwa na pompie wysokiego ciśnienia .Po podłączeniu OBD nie pokazuje żadnych błędów. Czy ktoś miał też taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 3 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2024 A może tak po prostu nie ma dobrego minusa na masie.Sprawdź,oczyść dobrze dokręć we wszystykich miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boulinka81 Opublikowano 3 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2024 Masa sprawdzona -przez dwa zakłady mechaniczne. Poniżej filmiki z opisanym powyżej problemem. https://www.youtube.com/watch?v=pGQPC8QIXGk https://youtube.com/shorts/ZWIBREDHKPg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boulinka81 Opublikowano 5 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2024 (edytowane) Wstawiony nowy alternator. Po podłączeniu OBD pokazuje coś takiego: Edytowane 5 Października 2024 przez boulinka81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 6 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2024 wszystkie te wykresy pokazują aktualny stan.Nie pokazuja przyczyny. Od kiedy te obroty zaczęły falować.Myslę ,że po jakiejś naprawie.Było może robione czyszczenie przepustnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boulinka81 Opublikowano 6 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2024 (edytowane) Przepustnica była czyszczona i zrobiona adaptacja. A problem występował już przed czyszczeniem. Edytowane 6 Października 2024 przez boulinka81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 6 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2024 No to nie wiem.Ja miałem podobną sytuację z moim Qashqaiem.Nie mógł ustawić obrotów dobry mechanik i przeprowadzić adaptacji.W żaden sposób nie mozna było tego zrobić.Dopiero jeden kumaty wpadł na pomysł i przełożył przepustnicę z identycznego QASHQAJA z tym samym oczywiście silnikiem.Wtedy dopiero udało się ustawić obroty.Następnie moja przepustnica wróciła na miejsce i o dziwo wszystko zagrało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boulinka81 Opublikowano 10 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 Te wykresy są z momentu dziwnej pracy silnika i falowania obrotów oraz przygasania świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 11 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 W dniu 6.10.2024 o 11:04, HOROWITZ napisał: wszystkie te wykresy pokazują aktualny stan.Nie pokazuja przyczyny. TO właśnie napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boulinka81 Opublikowano 11 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 Ok, zgoda tylko czy nie ma w nich czegoś dziwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 11 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Czy udało się jakoś znaleźć przyczynę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boulinka81 Opublikowano 13 Listopada 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2024 Niestety nie:( Został wymieniony alternator na nowy i dalej to samo się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi