Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

T32 Wycieraczki przednie w trybie auto nie działają

kaciek93
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z wycieraczkami w moim X-Trailu T32 15’ mianowicie wycieraczki nie działają w trybie automatycznym. Gdy ustawię dźwignię w tryb auto nic się nie dzieje, po zmianie natężenia deszczu (pokrętło) na większe, wycieraczka raz zadziała i koniec. W drugą stronę już nie rusza. W czym może być problem? 

Z góry dzięki za każdą podpowiedź 

one działają tak torche inaczej

znaczy:

trzeba wiedzieć ze prędkość jazdy wpływa na czas machnięcia = jak stoisz w korku i sobie dasz na auto i chcesz się pobawić, to możesz mieć wrażenie że się zepsuły.

przy malutkim deszczu wymagają pierwszej aktywacji przez kierowce (znaczy jak masz na AUTO to wajcha w dół na jeden cykl i z powrotem na auto, w dół nie w górę)

przynajmniej u mnie tak działa. Krople ustawione mam na duże, może jak zmienię na małe krople będzie inaczej ale już się przyzwyczaiłem do działania na dużych kroplach)

Czy oczko nie teguje? ( jak masz ADAS i Ci działa no to raczej działa.....)

ustawiaj podczas jazdy, nie na postoju.

mi bardzo brakuje tego co miałem we wcześniejszych francuzach... niby też francuz, ale:

miałem:

Jak czujnik deszczu się wzbudzi w AUTO i przejdzie 3 cykle, automatycznie włącz światła mijania, jednocześnie jak przez czas 5 cyklów wycieraczki się nie wzbudzą, powróć do dziennych

a w X-ie nie mam tego i muszę pamiętać o mijania w deszczu.

mała zmiana w oprogramowani załatwiła by sprawę

działało to też np w trakcie wyprzedzania, jak miałeś na wycieraczkach "auto" i podczas wyprzedzania np tira, który wjechał w zalane koleiny i Twoje wycieraczki automatycznie przeszły w tryb ciągły-szybki