jaren23 Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Przy okazji tego wątku zwrócę uwagę na istotną wg mnie informację, o której trzeba pamiętać: tolerancja serwisowa przy osiągnięciu określonego przebiegu lub czasu do następnego przeglądu to max 500 km lub dwa tygodnie ponad stan. Ważne ze względu na utrzymanie gwarancji. Informacja pochodzi z jednego z ASO na Górnym Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Mi zawsze mówili +-1000 km i/lub +-1 miesiąc. Może to się teraz zmieniło, a może zależy od interpretacji ASO. Edytowane 1 Lutego przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Przegląd jest do danego przebiegu lub czasu. Można zrobić dowolnie wcześniej, ale wtedy następny okres kiczy się od tego czasu. Ja pierwszy zrobiłem przy 13890. Następny mam przed 28890. Podobno można przekroczyć km do około 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkur Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego A ja podam ciekawostkę. Na pierwszym przeglądzie salon zalał mi olej Mazdy - Dexelia Supra-X 0w-20. Ciekawe, czy to dobrze czy raczej nie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Apropo oleju. Nie macie czasem teraz przez okres zimowy efektu przybywania oleju? Tak jakby niespalone paliwo dostawało się do oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego W dniu 26.02.2025 o 22:35, Pabi84 napisał: Apropo oleju. Nie macie czasem teraz przez okres zimowy efektu przybywania oleju? Tak jakby niespalone paliwo dostawało się do oleju. Tak może być, muszę sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 4 Marca Udostępnij Opublikowano 4 Marca U mnie ASO postanowiło zostawić auto na kilka dni na testy, zapach paliwa + podniesiony stan oleju. Dam znać jak diagnoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi