Figiel Opublikowano 10 Października Udostępnij Opublikowano 10 Października Hej, w modelu N-Connecta nie dział mi aktywna redukcja szumów. Zgodnie z instrukcją, puknełem/drapnełem obudowę w mikrofonu i nie słyszę żadnych dźwięków z głośników, które miały by wyciszyć moją akcję. Jak jest u Was, da się w jakiś sposób to sprawdzić, czy ten system w ogóle działa? Instrukcja: https://www.nissan.pl/dla-wlasciciela/instrukcje-obslugi/instruktionsboger/iom/xtrail/0t33/e1/2023/system-aktywnej-redukcji-haasu-system-aktywnego-wzbogacania-dwiku-1.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pklawit Opublikowano 10 Października Udostępnij Opublikowano 10 Października Cześć, Ja jeszcze nie jestem posiadaczem X-Traila, ale z rozmów ze sprzedawcami odniosłem wrażenie, że aktywna redukcja hałasu działa tylko w modelach z Bose, czyli Tekna. Do redukcji jest używany subwoofer, który jest montowany w bagażniku. Ale tak jak mówię - może tylko mi się tak wydaje na podstawie tego, co usłyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Figiel Opublikowano 10 Października Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października W n Connecta są mikrofony, jest subwoffer, który nie gra z radiem, jest więc najprawdopodobniej tylko do aktywnego reduktora szumów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekPt Opublikowano 10 Października Udostępnij Opublikowano 10 Października U mnie w wersji Tekna tak do 70km/h jest raczej cicho, słyszę szum opon wiatru itp. a przy wyższych prędkościach powyżej 100 km/h coraz głośniej. Czasem mam wrażenie, że ten system wcale nie działa. Z tego co wiem jest to system podobny bądź tożsamy z ANC, który poprzez wysyłanie fal na tej samej wysokości i częstotliwości odcina odgłosy z zewnątrz. Nie robiłem testu z drapaniem i pukaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 11 Października Udostępnij Opublikowano 11 Października (edytowane) On nie odcina odgłosów z zewnątrz tylko redukuje bodajże niskie tony z silnika. To nie tłumi dźwięku całkowicie jak w słuchawkach z ANC tylko w pewnym zakresie. Edytowane 11 Października przez JJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekPt Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października Akurat tony niskie wcale nie przeszkadzają. Bardziej przeszkadza ta wiertarka na zimnym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi