pawel.ka93 Opublikowano 10 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 Witam serdecznie, Jak w opisie. Od kilku miesięcy mecze się z nieustannym biciem w kierownicę przy prędkości powyżej 100km/h. Bicie polega na tym, że kierownica wykonuje mikroruchy w prawo i w lewo. Od pojawienia się problemu zostały wymienione piasty, łożyska, tarcze, klocki. Koła zostały dwukrotnie wyważone w dwóch niezależnych warsztatach wulkanizacyjnych. Opony są w niezłym stanie, koła są proste. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Czy ktoś miał podobny problem? Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez8 Opublikowano 10 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 Mam to samo i pojawiło się po wymianie piast wraz z łożyskiem bo to jest jedna całość, myślałem że problem tkwił w tarczach bo będą niedługo wymieniane ale jak piszesz wymieniałeś i problem pozostał tak więc chyba będzie trzeba się do tego przyzwyczaić bo raczej nie będzie sensu wymieniać drążków kierowniczych i łoczników stabilizatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.ka93 Opublikowano 11 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 (edytowane) Nie jestem w stanie się do tego przyzwyczaić. Nie mogę mieć samochodu który służy mi tylko do 90km/h. Myślałem jeszcze żeby znaleźć kogoś kto ma te same koła i zamienić komplet na komplet dla testu, być może jest u mnie kłopot z kołami. Natomiast ciężko znaleźć te same koła i ten sam rozstaw śrub. Może akurat jest ktoś ze Śląska i ma np drugi komplet kół do Murano Z50? Dodam że w poniedziałek samochod będzie miał wymieniane przeguby i właśnie końcówki drążków. Niestety ale robimy wszystko metodą prób i błędów, krok po kroku. Ja mam nawet wymienione całe tyle sanki bo tylna belka była przegnita. Kosztowało mnie to blisko 7 tysiecy bo jak wiemy nie ma tuch czesci dostepnych na rynku. Nie wspominałem o tym, bo to nie ma wpływu na uderzanie w kierownicę, a problem występował chwile przed wymiana belki. Edytowane 11 Października 2024 przez pawel.ka93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez8 Opublikowano 11 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2024 U mnie to drżenie lekkie kierownicy jest tak przy 120km/h myślisz że problem sprawiają felgi ,może fakt czasem się wpadnie w dziurę i może żeczywiście jakoś to się odbija na układzie kierowniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi