Adam1984 Opublikowano 11 Października Udostępnij Opublikowano 11 Października Cześć. Kupiłem Qashqaia z przebiegiem 45 tys km. Książki serwisowej nie było (auto kupione z PZU) Pojechałem do Aso zapytać kiedy by robiony ostatni przegląd a oni że jak nie ma książki to nie wiadomo bo Nissan nie ma ogólnej bazy. No szok. Japończycy żeby nie mieli takiego systemu? Jak sprawdzić czy był serwisowany? Wie ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Olej i filtry przecież możesz zrobić sam i już bed iesz miał dzień zero od wymiany.A historie to chyba na już w aso które go serwisowało.Nie sądzę że w centrali przekażą ci historie, ale możesz spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października do 45 tys to niewiele sie robi, tylko olej i filtry faktycznie, wiec stosunkowo niewielki koszt, a stan filtrow powietrza i kabinowy można sprawdzić. Wg nr rejestracyjnego pierwotnego ( o ile był prywatny) sprawdzilbym u najbliższego ASO Nissana, moze akurat trafisz. Jeśli nie znasz, to województwo znajdziesz na stronie historiapojazdu.gov.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Moim zdaniem każdy autoryzowany serwis ma dostęp do historii serwisowej egzemplarza. Ponieważ zmieniałem serwis bo mam bliżej od tego w którym kupowałem widziałem w "nowym" serwisie historię swojego auta od "stworzenia" łacznie z wykonanymi naprawami gwarancyjnymi, nawet zgłoszeniami usterek, datą produkcji, sprzedaży, gwarancji( np. przedłużonej). Jedynie to pewnie niektórzy nie chcą udostępniać nie wiedzieć dlaczego, ale na pewno w systemie takie informacje są. Fakt że serwisuje tam samochody kilkanaście lat więc może trochę inaczej podchodzą do mnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi