Krzysztof77 Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października Witam wszystkich 🙂 Mam wyciek płynu chłodzącego pod tym korkiem zaznaczonym na zdjęciu. Proszę o odpowiedź co to jest za korek i czy go się wymienia ? Auto Nissan Qashqai J11 z silnikiem 1.3 140 koni , benzyna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruku1981 Opublikowano 19 Października Udostępnij Opublikowano 19 Października To jest raczej odpowietrzenie skrzyni biegów.. Może termostat rozszczelniony i spływa na odpowietrznik. Termost lubi puszczać na zgrzewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof77 Opublikowano 28 Października Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października Witam Problem rozwiązałem , musiałem wymienić obudowę z termostatem. Cena tej części w Nissanie to prawie 1000 złotych plus wymiana około 700 złotych. Zamówiłem z Allegro (oryginał Renault) za 400 złotych więc razem z wymianą w serwisie wyszło mi 1100 złotych. Podaję nr części : 110600260R (obudowa termostatu) Podrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruku1981 Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vienio6113 Opublikowano 30 Października Udostępnij Opublikowano 30 Października Serwis w Chorzowie załatwił sprawe 1700zeta z plynem .zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruku1981 Opublikowano 12 Listopada Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Na angielskim forum są przypadki że termostat pęka na zgrzewie, płyn wylatuje i silnik do wymiany. Auta zazwyczaj z 2019 roku, także nawet profilaktyczna wymiana wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Dokladnie tak, peka na spawie obu elementow. Szukalem obudowy aby zdjecie wstawic ale zdaje sie poszlo na smieci. Rocznik nie ma znaczenia tylko silnik HR13. U mnie byl QQ J11 z tym przypadkiem, na szczescie udalo sie piec uratowac. Trafil sie w zeszlym tygodniu QQJ12 po gwaracnji ze wzgledu na przebieg i tam juz bylo gorzej. Rozmawialem z kolegami z innych warsztatow i tez maja takie przypdaki. Wiec problem dotyczy sinika bez wzgledu na rocznik. Numer zamawianej orginalnej czesci sie nie zmienil 11060-0260R wiec nie wiadomo czy cos producent poprawil. Kolega z ASO twierdzi ze poprawili spawy ale numeru czesci nie zmienili,ale czy tak jest to nie wiem na 100%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruku1981 Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Czyli najlepiej kupić termostat z produkcji 2024. Może coś poprawli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof77 Opublikowano 13 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Krótko mówiąc , trzeba częściej sprawdzać czy w zbiorniczku wyrównawczym jest płyn chłodzący, bo u mnie nawet jak było pusto to żadna kontrolka się nie świeciła 😡 Edytowane 13 Listopada przez Krzysztof77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruku1981 Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Ogólnie lipa z tym że zaoszczędzili czujnika poziomu płynu chłodzącego w zbiorniku wyrownaczym🤢 Edytowane 13 Listopada przez Kruku1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof77 Opublikowano 13 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Czujnika niskiego poziomu oleju też chyba nie ma 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruku1981 Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Raczej tak, na misce olejowej nie ma żadnego czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uti Opublikowano 14 Listopada Udostępnij Opublikowano 14 Listopada Wolalbym czujnik oleju i plynu niz takich opon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruku1981 Opublikowano 14 Listopada Udostępnij Opublikowano 14 Listopada Godzinę temu, uti napisał: Wolalbym czujnik oleju i plynu niz takich opon... Dokładnie 👍 W 1.5 tsi zdarzają się wycieki z pompy wody ale są czujniki poziomu płynu i oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruku1981 Opublikowano 14 Listopada Udostępnij Opublikowano 14 Listopada (edytowane) Zdecydowałem się na profilaktczną wymianę termostatu. A auto jest z 2019r, zakupiłem je w salonie w 2020r ,obecnie 63 tyś km przebiegu. Płynu przez 4 lata dolałem ok 1 litra plynu do zbiornika wyrównawczego, nigdzie nie widać wycieku. Porównując nową część ( produkcja 2024) nie widać specjanej różnicy na zgrzewie. Zastanawiam się czy tego nie wzmocnić klejem metakrylowym do poliamidu ,założyć i mieć spokój. Edytowane 14 Listopada przez Kruku1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano Poniedziałek o 07:56 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 07:56 ja mam z 17 r.Pojawiały się ubytki od początku i nie było widać gdzie,wlałem płyn do uszczelniania i teraz nawet po wymianie nic nie ubywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi