kaczy888 Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października Siemka Jak w temacie, czasem mam odczucia ze obroty mi sie lekko zawieszaja, puszcze pedal gazu to spadaja z opoznienien. Myslalem o wyczyszczeniu rozepustnicy ale nie robilem tego w nissanie, slyszalem ze nie mozna ruszyc lopatki orzepoustnucy pod zadnym pozorem bo pozniej wymagana jest adaptacja, jak to wlasciwie z nia wyglada? No i tez jak umyc bez ruszania? Ktos cos dzialal w tym temacie czy nie warte ruszania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 16 Października Udostępnij Opublikowano 16 Października W tytule przepustnica a potem rozepustnicy lub pewnie chodziło o rozpustnice .. co to uczenia rozpustnicy to nie wypowiem się , ale tak trzeba przeprowadzić proces uczenia sie przepustnicy. Co do chemi do czyszczenia to nie wypowiem się, u mnie zawsze się wyciąga tego typu elementy podobnie jak EGR i DPF/ GPF, ale warsztat ma inne możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy888 Opublikowano 19 Października Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października On 10/16/2024 at 10:29 AM, OsobaNN said: W tytule przepustnica a potem rozepustnicy lub pewnie chodziło o rozpustnice .. co to uczenia rozpustnicy to nie wypowiem się , ale tak trzeba przeprowadzić proces uczenia sie przepustnicy. Co do chemi do czyszczenia to nie wypowiem się, u mnie zawsze się wyciąga tego typu elementy podobnie jak EGR i DPF/ GPF, ale warsztat ma inne możliwości. Tak tak przepustnica 😁wlasnie chodzilo mi czy trzeba pozniej przeprowadzic adaptacja gdzies na warsztacie a czy dasie samemu. Czytalem ze pozniej po czysczeniu byly cuda nie widy wiec pytanie czy ma to wogole sens sie podejmowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października Problemy sa jeśli się adaptacji nie przeprowadzi bo ECM nie wie kiedy sa maksymalne wychylenia klapy. Czy można zrobic samemy, jak ma się odpowiednie urządzenie diagnostyczne to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanKazio Opublikowano 8 Listopada Udostępnij Opublikowano 8 Listopada W dniu 22.10.2024 o 08:48, OsobaNN napisał: Problemy sa jeśli się adaptacji nie przeprowadzi bo ECM nie wie kiedy sa maksymalne wychylenia klapy. Czy można zrobic samemy, jak ma się odpowiednie urządzenie diagnostyczne to tak. musi Ci się wyjątkowo nudzić siedzisz i klepiesz puste nic nie wnoszące w temacie posty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 9 Listopada Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 3 godziny temu, PanKazio napisał: musi Ci się wyjątkowo nudzić siedzisz i klepiesz puste nic nie wnoszące w temacie posty Chyba patrzysz w lustro i gadasz sam do siebie. Zerknij w profilu kol. "OsobaNN" na jego doświadczenie, poparte certyfikatami i przemyśl sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi