kamp73 Opublikowano 17 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 Witam Wszystkich, Od lutego 2024 jestem "szczęśliwym" posiadaczem 2-letniego Qashqaia e-power. Od pewnego czasu, właściwie prawie od początku mam problem z rezonującym/drżącym wyświetlaczem HUD. Wygląda tak, jakby były jakieś luzy między deską a wyświetlaczem i przy drobnych nierównościach daje się usłyszeć delikatne wibracje dochodzące z tego miejsca. Zgłosiłem się z tym do serwisu i niby to naprawili, ale spokój był może max przez 1 dzień. Czy ktoś z Was miał taki problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 25 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2024 Jadę w poniedziałek z tym problemem. Rezonuje przy każdych nierównościach. Najchętniej podkleiłbym to sam jakąś matą do wygłuszanaia drzwi tylko niech mi pokażą jak to się demontują. Myślę że jest to związane z temperaturą co nie zmienia że w aucie prawie za 200000 ma być gorzej niż w 16-letniej micrze mojej żony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamp73 Opublikowano 25 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2024 Też myślałem, żeby to czymś podkleić ale jak na razie jest gwarancja. W serwisie podobno zdejmują wierzchni kawałek deski (przy podszybiu) i wymieniają jakąś piankową uszczelkę. Szkoda tylko, że u mnie na niewiele to się zdało 😐 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 30 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 Witam, w serwisie podkleili podszybie wewnętrzne i tak samo rezonowało. Rozwiązaniem okazała się być zwykła 10 mm pianka wsadzona między szybę a plastik z obudową wyświetlacza HUD (czyli podszybie wewnętrzne). Dźwięki zniknęły, szkoda że to moje rozwiązanie a nie serwisu.... Teraz zamówiłem uszczelkę gumową między szybę a deskę i mam nadzieję że będzie i ciszej i ładnie bo tą piankę niestety trochę widać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobster Opublikowano 31 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 Miałem też problem z drganiami w okolicach wewnętrznego podszybia, zgłosiłem i wymieniono całą listwę, nowa już nie wibruje. Na wymianę czekają jeszcze blaszane podkładki klocków w przednich hamulcach, generują losowo taki zgrzytliwy, nieprzyjemny dźwięk, nowe mają już inny numer fabryczny więc mam nadzieję że ogarnięto ten problem, oraz poduszka w kierownicy, też z powodu podejrzanego hałasu, po wymontowaniu potwierdzono że "coś" grzechocze wewnątrz modułu poduszki, wymiana bez problemu. Części już czekają ale na razie nie mam czasu na wizytę w serwisie. Reasumując, po 12 miesiącach jazdy jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamp73 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 A który to taki zdolny serwis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobster Opublikowano 10 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2024 Serwisuję w Nissan Zdunek Gdynia, po dwóch interwencjach (wymiana poduszki w kierownicy i wymiana listwy podszybia wewnętrznego) w aucie jest cichutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi