damianwlkp Opublikowano 18 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2024 Witam mam pytanie gdzie w Nissanie 1.6 diesel znajduje się bezpiecznik od świec żarowych ponieważ auto rano ciężko odpala a prąd nie dochodzi do świec żarowych pomyślałem że może jakieś bezpiecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaq79 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 Cześć Bezpiecznik do świec żarowych w x-trail z silnikiem M9R - 1.6 dCi jest umieszczony w tragicznym miejscu. Producent albo zakładał że nie będzie potrzeby ich wymieniać albo że będzie to robił tylko serwis a nie użytkownik. Ten bezpiecznik jest umieszczony w "skrzynce" bezpiecznikowej F116, a sam bezpiecznik jest oznaczony w dokumentacji literką: "P" i ma wartość 50A. Skrzynka jest zamontowane w przestrzeni pomiędzy zderzakiem a przednik lewym kołem. Aby się dostać do niej należy zdemontować - lewe przednie koło potem nadkole i mamy skrzynkę prawie na dostępna. Aby się swobodnie dostać do bezpieczników najlepiej odkręcić dwie nakrętki zaznaczona na zdjęciu na niebiesko i wtedy można "prawie wyjąć" skrzynkę razem z blachą mocującą. Ogólnie porąbany dostęp - trzeba uważać przy demontażu nadkola aby nie rozerwać do na dwie części - mi się niestety udało 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Stycznia Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia No to faktycznie "starannie" to ukryli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi