Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Bezpiecznik świec żarowych x-trail

damianwlkp
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie gdzie w Nissanie 1.6 diesel znajduje się bezpiecznik od świec żarowych ponieważ auto rano ciężko odpala a prąd nie dochodzi do świec żarowych pomyślałem że może jakieś bezpiecznik

• 2 miesiące temu...

Cześć

Bezpiecznik do świec żarowych w x-trail z silnikiem M9R -  1.6 dCi jest umieszczony w tragicznym miejscu. Producent albo zakładał że nie będzie potrzeby ich wymieniać albo że będzie to robił tylko serwis  a nie użytkownik. Ten bezpiecznik jest umieszczony  w "skrzynce" bezpiecznikowej F116,  a sam bezpiecznik jest oznaczony w dokumentacji literką: "P"  i ma wartość 50A.

Skrzynka jest zamontowane w przestrzeni pomiędzy zderzakiem a przednik lewym kołem. Aby się  dostać do niej należy zdemontować - lewe przednie koło potem nadkole i mamy skrzynkę prawie na dostępna. Aby się swobodnie dostać do bezpieczników najlepiej odkręcić dwie nakrętki  zaznaczona na zdjęciu na niebiesko i wtedy można "prawie wyjąć"  skrzynkę razem z blachą mocującą. Ogólnie porąbany dostęp - trzeba uważać przy demontażu nadkola aby nie rozerwać do na dwie części - mi się  niestety  udało 😕

Bezpiecznik świec żarowych.PNG

Bezpiecznik świec żarowych_1.PNG

Skrzynka F116.PNG

• 2 tygodnie później...