PSCon Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października Koledzy, posiadam Xtrail 1.6 dig-t 163km z 2018, czy rzeczywiście do jeżdżenia po mieście muszą być opony suv bądź xl? Ma kola 19 ale ceny zwalają z nóg, auto służy na dojazdy do pracy po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 20 Października Udostępnij Opublikowano 20 Października Po coś one są takie a nie inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSCon Opublikowano 20 Października Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października Dobra odpowiedz a czemu masa Xtraila jest porównywalna do Skody Octavii 4? Dla mnie opony Xl kojarzą się większą masą ale w Xtrailu aż takiej nie ma. Opony SUV mają chyba większy bieżnik do lepszej jazdy w terenie czego jak pisałem nie używam w Xtrailu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Wiesz możesz założyć jakie chcesz... To Twoja odpowiedzialność. Ja jestem z tych co jak ktoś napisał że ma być tak i tak to z tym nie dyskutuję Może trzeba był kupic Skodę Octavię po prostu skoro SUVa nie potrzebujesz de facto? Producent nie jest w stanie sprzedając auto wziął od Ciebie oświadczenia, że nie będzie katował go w błocie albo na skałkach... Albo, że nie będziesz przekraczał 150 i możesz mieć mniejszy indeks prędkości... Zrobił tak aby było bezpiecznie jak mniemam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Opony maja byc takie jakie producent nakazal, tyle w temacie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodomela Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października W dniu 20.10.2024 o 22:37, PSCon napisał: Koledzy, posiadam Xtrail 1.6 dig-t 163km z 2018, czy rzeczywiście do jeżdżenia po mieście muszą być opony suv bądź xl? Ma kola 19 ale ceny zwalają z nóg, auto służy na dojazdy do pracy po mieście. A kto Ci zabroni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października W dniu 20.10.2024 o 22:37, PSCon napisał: posiadam Xtrail 1.6 dig-t 163km z 2018, czy rzeczywiście do jeżdżenia po mieście muszą być opony suv bądź xl? Ma kola 19 ale ceny zwalają z nóg, auto służy na dojazdy do pracy po mieście. Przecież w tej chwili niemal wszystkie opony mają XL (wzmocnione). Kupowałem całoroczne 17" Pirelki do Pulsara i też mają XL. Ceny zwalają z nóg ? To głównie zależy czy kupujesz "premium", czy z niższej półki i oczywiście od rozmiaru ("). W przypadku tej samej marki różnica w cenie między 16" a 17" jest spora. Ale skoro stać Cię było by kupić SUV-a by jeździć nim "w koło komina", to chyba stać Cię też, na opony zalecane do Twojego auta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października No jak patrze zimówki do Xa od 300 do 1000 zł ) Od koloru do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSCon Opublikowano 26 Października Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, chociaż nie uzyskałem odpowiedzi bardziej liczyłem że ktoś miał podobne przemyślenia. a wypowiedzi stać cie na suva do jeżdżenia wokół komina - Nissan to chyba najtańszy suv i kupiłem go 6 lat temu. Może szkoda mi 4 tys za opony na jeżdżenie wokół komina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 27 Października Udostępnij Opublikowano 27 Października 5 godzin temu, PSCon napisał: Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, chociaż nie uzyskałem odpowiedzi bardziej liczyłem że ktoś miał podobne przemyślenia. A jakiej odpowiedzi oczekiwałeś - że ktoś Ci podpowie, by do X-a założyć bieżnikowane, bo tanie ? 5 godzin temu, PSCon napisał: Nissan to chyba najtańszy suv i kupiłem go 6 lat temu. Może szkoda mi 4 tys za opony na jeżdżenie wokół komina. Proponuję uważnie i ze zrozumieniem przeczytać informację, którą zamieścił ciut wyżej kol. Smakor. Dla ułatwienia zacytuję ... W dniu 23.10.2024 o 14:22, Smakor napisał: No jak patrze zimówki do Xa od 300 do 1000 zł ) Od koloru do wyboru Naprawdę trudno wyczuć o jaką pomoc Ci chodziło, skoro nasze odpowiedzi nie spełniły Twoich oczekiwań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 27 Października Udostępnij Opublikowano 27 Października 19 godzin temu, PSCon napisał: Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, chociaż nie uzyskałem odpowiedzi bardziej liczyłem że ktoś miał podobne przemyślenia. a wypowiedzi stać cie na suva do jeżdżenia wokół komina - Nissan to chyba najtańszy suv i kupiłem go 6 lat temu. Może szkoda mi 4 tys za opony na jeżdżenie wokół komina. Kolego, skoro tylko jazda miejska (a zimy widać jakie są) to można nabyc nowe opony ekonomiczne w dobrej cenie ok. 300 zl za szt; mozna kupić na OlX używane lepszej firmy takze za ok. 1200 komplet; mozna dokupic felgi stalowe 17 i opony będą tańsze. Nie oczekuj, że rozwiązanieTwojego problemu "bo drogie" będzie podane na tacy. Może "stać cię na suva" nie przyjmuj bezpośrednio. Każdy samochód z takimi kolami ma drogie opony. Sam mialem T32 z 2015 (ktorego sprzedałem rok temu za 65k) i uważam ze biadolenie ze opony sa drogie jest niemęskie 😉 Skoro uwazasz, ze do samochodu o wadze 1.5 t można założyć gorsze opony to zrób tak. To zależy od sposobu jazdy i umiejętności. W końcu nawet na letnich oponach da sie jeździć zimą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi