Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przerwa między siedzeniami a roletą bagażnika

pklawit
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim,

Jestem nowym posiadaczem X-Traila, rok modelowy 2024, czyli MY24.

Wcześniej jazdy próbne były na MY22 i takiego czegoś nie zauważyłem - chodzi o przerwę między tylnymi siedzeniami i roletą bagażnika, która wygląda u mnie tak:

20241028_122828.thumb.jpg.bcc71404e0a5ba2a43f2353ccdc2aa65.jpg

Fotele są odsunięte do tyłu, ale nie odchylone na maksa.

Sama roleta jest jakby wyżej niż górna krawędź foteli. Jak odchylę fotele na maksa, to ten uskok wysokości wygląda jeszcze gorzej.

Jazdy próbne były na MY22 i tam nic takiego nie rzuciło mi się w oczy, więc się zastanawiam, czy byłem ślepy, czy to nowy 'ficzer' w wersji MY24 😞

Jak to u Was wygląda?

Pozdrawiam,

Piotr

Jeszcze gorsze, że po odchyleniu podłokietnika pojawia się otwór do bagażnika niczym nie oddzielony. Poradziłem coś na to i w tej chwili mam na rzepach kawałek dopasowanego materiału przymocowany do rolety i siedziska oraz zakryty ten otwór (też na rzepach). Wolę mieć przedział bagażowy oddzielony jednak. Być może w zimę dzieciaki nie będą czuć chłodu z tamtej strony. 

Akurat ten otwór po otwarciu podłokietnika już mi się przydał - do przewiezienia listew z Ikei 🙂  Ale to że siedzenia nie dochodzą do rolety nigdy i że zawsze widać/słychać tamtędy zawartość bagażnika to mnie bardzo zdziwiło.

Może jakby ta roleta była ciemniejsza lub wręcz czarna, to by tak nie kłuło w oczy 😞

No cóż.