przemek78 Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Witam wszystkich. To mój pierwszy post tutaj. Mam mały problem z T32 1.3 - benzyna w automacie 2019/2020. Za każdym razem jak odpalam rano samochód i przez pierwsze kilkanaście/kilkadziesiąt sekund jest na wysokich obrotach to pracuje bardzo głośno. Moja żona mówi, że jak wyjeżdżam z garażu to jakbym jakimś Żukiem jechał Dodatkowo wtedy samochód chodzi bardzo ociężale i muszę wcisnąć gaz żeby zaczął cofać. Jak wchodzi już na normalne obroty to słychać przez krótką chwilę taki dziwny terkot i syk a potem chodzi już normalnie i cicho. Ale nawet potem, jak jadę pod górkę czy jak po prostu przyśpieszam ale z lekko wciśniętym gazem na niskich obrotach to słychać terkot - coś w sumie jakby to był diesel ale w lekko innej tonacji dźwięku. Jak przerzuca biegi to na czas zmiany biegu się to uspokaja. Jak już jadę z zadaną prędkością to też jest cicho. Jak depnę i jest na wysokich obrotach to też tego nie słychać. Na biegu jałowym też jest spokój. Wydaje mi się, że jak się nagrzeje to jest to nieco cichsze ale zawsze przy lekkim przyśpieszaniu albo przy jeździe pod górę (też bez nadmiernego gazu) zawsze to słychać. Skrzynia wrzuca biegi bardzo płynnie. Olej w silniku niedawno był wymieniony na 5w30. Ma ktoś może jakiś pomysł? Samochód w sumie działa bez zarzutu ale te dźwięki są bardzo irytujące... W razie czego mogę spróbować to nagrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi