rudik Opublikowano 9 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2024 Witam. Proszę o podpowiedź. Czy warto zakupić pakiet technologiczny za 6200 złotych przy wyborze nowego Nissana nconecta. Czy reflektory adaptacyjne zawarte w tym pakiecie są warte takiej doplaty. Nadmieniam, że mało jeżdżę w nocy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobra Opublikowano 9 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2024 Zakupiłem po namowie sprzedawcy . Jestem bardzo zadowolony. Też już mało jeżdżę w nocy ,ale są to bardzo dobre światła i na pewno po doświadczeniu z nimi bym się nie zastanawiał . Wiem ,że czasami oślepiają kierowców TIR-ów bo tylko oni czasami mrugają . Może tak pada źródło światła ,ale kilka razy zdarzyło się że kierowcy ciężarówek mrugali ,nigdy nie mrugały osobówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 10 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 W piątek odebrałem Teknę gdzie są te reflektory w standardzie. Powrót z salonu nocą, całe dwie godziny z włączonym asystentem, ani razu nikt nie „błysnął światłami”. Rewelacyjnie doświetlone pobocze. Widać jak reflektor „wycina” samochody, które może oślepiać. Jak najbardziej warto, zwłaszcza jak ktoś jeździ w nocy. Dużo lepszy komfort jazdy jak reflektorami z led w modelu j11, gdzie asystent długi czasami zawodził. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano 10 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 Mam pytanie odnośnie budowy reflektorów , a mianowicie jak działają lub jakie jest przeznaczenie świateł obok głównych soczewek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyleszcz Opublikowano 10 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 nie dostajesz tylko świateł adaptacyjnych, ale też elektryczną klapę, światła przeciwmgielne, HUD. czy warto? wg mnie tak, szkoda tylko, że nie było gotowca w salonie, a nie mogłem czekać dodatkowego miesiąca na ściągnięcie tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudik Opublikowano 11 Listopada 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 W elektryczną klapę bagażnika można auto później doposażyć. Hud uważam za zbędny bajer, a o światłach przeciwmgielnych nie ma żadnej wzmianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veteran Opublikowano 11 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Dokupowałem pakiet technologiczny do nconnect i nie żałuję, Uważam, że adaptacyjne światła drogowe i asystent to bardzo fajne udogodnienie. Poprzednio jeździłem j11 z tradycyjnymi światłami i po przesiadce to było przysłowiowe niebo a ziemia- zupełnie inny komfort jazdy nocą, jeszcze nikt nie migał, że go oślepiam. Wyświetlacz head-up początkowo trochę dziwnie, potem całkiem fajnie jak wyświetla ograniczenia i aktualną prędkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OPM Opublikowano 21 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2024 Matrixy w QQ to nie to samo co w Audi, wycinki snopu światła są o wiele większe (mniej precyzyjne) niż w takim Audi itp ale i tak świetna sprawa, pobocza są dobrze oświetlone. Moim zdaniem zdecydowanie warto. Teraz jak jadę jakimkolwiek innym autem w nocy to za każdym razem doceniam te światła z QQ. HUD jest genialny. Też zanim skorzystałem myślałem, że to tylko bajer. W tej chwili ja w ogóle nie patrzę na prędkościomierz klasyczny. Mało tego przeszkadza mi jak tam zerkam, gubię się (swoją drogą mało czytelny z natury). Mega wygodne rozwiązanie ale robotę robi to, że jest na szybie a nie jakiejś płytce. Moim zdaniem zdecydowanie warto za taki pakiet. To są opcje must have w moim kolejnym aucie. Do tego jeszcze kamery 360 (to myślałem, że już w ogóle tylko bez sensu bajer a okazało się, że przydaje się codziennie i jest świetne). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasy1 Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Potwierdzam te reflektory adaptacyjne w moim QQ J12 super świecą podczas nocnej jazdy i jestem bardzo zadowolony , polecam je do tego samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRIMAR Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Miałem wiele samochodów, ale w żadnym nie było tak dobrych reflektorów. Adaptacja działa praktycznie bezbłędnie. 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fruko Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Potwierdzam opinie kolegow😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi