exopel Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu bardzo irytowało mnie ubóstwo światła które dawały żarówki w lampach cofania wiec postanowiłem zmienić owe żarówki. na jednym z chińskich portali aukcyjnych za 22 pln nabyłem żaróweczki led i powiem Wam ze po ich zamontowaniu z tyłu autka zrobiła się jasność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Ale światła cofania nie mogą oślepiać innych, a te wyglądają na takie 🤩 Ostatnio jechałem za entuzjastą wymiany tylnych świateł na ledy. Niestety przesadził, bo były jasniesze niz stop; prawie jak przeciwmgielne. Btw. Po co ta wymiana? Miliardom użytkownikom wystarczają standardowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Wiesz co. Mi też się wydaje że w qq 11 tylne są wyjątkowo fajne .Jak widzę skodzinki czy inne VW to się śmieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2 godziny temu, JackSet napisał: Po co ta wymiana? Miliardom użytkownikom wystarczają standardowe. Gdybyś zobaczył co widzi kierowca cofając w nocy w lusterku samościemniającym, to byś zrozumiał po co wymieniamy żarówki cofania na LED'y. Nie rozumiem też narzekania na oślepianie - przecież w trakcie jazdy za kimś, światła cofania nie świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 6 minut temu, Bilunia napisał: Gdybyś zobaczył co widzi kierowca cofając w nocy w lusterku samościemniającym, to byś zrozumiał po co wymieniamy żarówki cofania na LED'y. Nie rozumiem też narzekania na oślepianie - przecież w trakcie jazdy za kimś, światła cofania nie świecą. Czyli co? Nigdy nie cofałem w nocy? Też mam lusterko i akurat w Nissanie jest wyłącznik samościemniania. A oślepiać można innych na parkingu na przykład wyjeżdżając z miejsca. Wyobraź sobie, ze inny kierowca wyjeżdża z miejsca parkingowego do przodu, a przed sobą ma takiego z reflektorami prosto w oczy. I akurat ktoś przechodzi przed samochodem mogąc go potrącić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exopel Opublikowano 3 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 9 minut temu, JackSet napisał: Czyli co? Nigdy nie cofałem w nocy? Też mam lusterko i akurat w Nissanie jest wyłącznik samościemniania. A oślepiać można innych na parkingu na przykład wyjeżdżając z miejsca. Wyobraź sobie, ze inny kierowca wyjeżdża z miejsca parkingowego do przodu, a przed sobą ma takiego z reflektorami prosto w oczy. I akurat ktoś przechodzi przed samochodem mogąc go potrącić. ty tak poważnie z tym oślepianiem na parkingu? no a co trzeba by powiedzieć gdy na ten parking wjeżdża ktoś na światłach mijania z żarówkami ksenonowymi albo na tęgich ledach? no kurde dramat, ludzie w samochodach zasłaniają oczy, ruch zamiera, a starsi kierowcy łapią za różaniec nie no kolego, najpierw doświadcz czegoś empirycznie, a później skonfrontuj to z własnym widzimisie zrobiłeś mi wieczór i za to ci chwała 2 godziny temu, Brzyk napisał: Wiesz co. Mi też się wydaje że w qq 11 tylne są wyjątkowo fajne . Jak widzę skodzinki czy inne VW to się śmieje. masz rację, wydaje ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Ej no. Nie cofasz na autostradzie. Albo z podjazdu albo na parkingu. A wtedy lusterko jest " białe ". Ściemnia się gdy mu zaswiecisz cofającymi się ledami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exopel Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, Brzyk napisał: Ej no. Nie cofasz na autostradzie. Albo z podjazdu albo na parkingu. A wtedy lusterko jest " białe ". Ściemnia się gdy mu zaswiecisz cofającymi się ledami. widzisz, mi przeszkadza firmowy parking na którym nie ma najmniejszego oświetlenia, za to jest ciasno, są słupy nieczynnych latarni, krzaki i takie tam. lusterka na nic się nie zdają, najlepsza opcją jest kamera i sygnał dźwiękowy. a ja po prostu lubie coś widzieć. masz inaczej? ok twoja sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Mam wąski parking i oczywiście, może jakbym założył nowe lampki stałaby się jasność. Ale w porównaniu z autami kt miałem wcześniej na prawdę tu jest w miarę ok. Przede wszystkim jest para świateł a nje jedna strona. Ale przez 5 lat nie potrzebowałem wzmacniać w różnych miejscach. Teraz mam inne auto z kamerami i czujnikami i .... odarlem zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exopel Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 4 minuty temu, Brzyk napisał: Mam wąski parking i oczywiście, może jakbym założył nowe lampki stałaby się jasność. Ale w porównaniu z autami kt miałem wcześniej na prawdę tu jest w miarę ok. Przede wszystkim jest para świateł a nje jedna strona. Ale przez 5 lat nie potrzebowałem wzmacniać w różnych miejscach. Teraz mam inne auto z kamerami i czujnikami i .... odarlem zderzak. oj strasznie mi przykro, może gdybyś miał mocniejsze żarówki to nie obdarłbyś zderzaka Edytowane 2 godziny temu przez exopel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 37 minut temu Udostępnij Opublikowano 37 minut temu Heehhe. Nie pociesze cie. Obdarlem przedni Bo kurna jest moda na betonowe małe klombiki których nie widać nawet w świetle mocnych tylnych ledow. Fakt ... cofałem... wiec to wszystko tlumaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi