Snusmumriken Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Dzień dobry, Mam taki problem, że po włączeniu zapłonu (i dalszej jazdy) włącza się tylko lewe światło mijania. Oczywiście gdy jest po zmroku. Jeśli odpalam za dnia, to normalnie włączają się światła do jazdy dziennej i w ciemnym miejscu oba światła mijania. Mechanik zalecił wymianę żarników (xenon). Wymieniłem (dzięki pomocy forum) bo świeciły na różowo, ale nie to jest problemem. Po zapłonie, po zmroku mam 2 opcje: - Jechać dalej tylko z lewym i czekać, aż wjadę do jakiegoś oświetlonego tunelu. Wtedy czujnik zmierzchu wyłącza światła mijania i włącza dzienne. Po wyjeździe z tunelu normalnie włączają się oba światła mijania i gasną dzienne. - Druga opcja, to zmiana pozycji manetki świateł. Albo z auto na mijania, albo z mijania na auto. Dowolne przestawienie manetki po zmierzchu uruchamia oba światła mijania. I szczerze, kompletnie nie wiem o co chodzi... Edytowane 6 godzin temu przez Snusmumriken Wymiana xenonów trwała 1h 2m. Prawy 1h, lewy 2m. Znalazłem na forum pomocny post - odpięcie wtyczki zasilania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi