dar7man Opublikowano 10 Lutego Udostępnij Opublikowano 10 Lutego W dniu 7.02.2025 o 22:12, vanice77 napisał: Zobacz te video od 1.53 sec. Na innym video byly komendy do zmiany podswietlania kabiny czy zamykania rolety itp. A masz gdzieś link do tego innego video? Jakoś nie mogę się doszukać, a próbowałem z zamykaniem rolety i jakoś u mnie nie reaguje. Swoją drogą przydałaby się jakaś lista rzeczy, które mogą być sterowane tym asystentem google-a (w instrukcji nie ma słowa na ten temat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrade Opublikowano 10 Lutego Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 12 godzin temu, dar7man napisał: Swoją drogą przydałaby się jakaś lista rzeczy, które mogą być sterowane tym asystentem google-a (w instrukcji nie ma słowa na ten temat). No właśnie powinna być jakiś spis komend do asystenta. Nie wiem nawet gdzie znaleźć instrukcje do systemu informacyjno - rozrywkowego Nissan Connect z 2024r. Link podany w skróconej instrukcji obsługi prowadzi do pdf z jedną stroną w jakimś skandynawskim języku. Pisałem nawet na bok_nissan@astara.com o instrukcję, ale przysłali jakąś ze starym systemem bez Google twierdząc że jest do mojego samochodu po liftingu. Także też chętnie obejrzał bym to video i poznaj wszystkie możliwości. Na razie sam próbuję różnych komend głosowych i do czego doszedłem: - można sterować całym panelem ogrzewania wentylacji i klimatyzacja np. włącz klimatyzację, włącz/wyłącz nawiew na nogi, szybę ustaw temperaturę na 20st., podnieś/obniż temperaturę o 1st., włącz/wyłącz podgrzewanie kierownicy, foteli, ogrzewanie tylnej szyby, z ogrzewaniem przedniej szyby jest problem bo włącza max. nawiew na przednią szybę zamiast ogrzewania - można ustawić głośność audio , komenda ustaw głośność na np. 50 % , głośność trzeba podawać w procentach inaczej nie rozumie, - można zmienić stacje radiową komenda włącz radio i podać nazwę stacji np. włącz radio Zet - można przełączyć na Android Auto, komenda włącz Android Auto, włącz aplikację np YouTube Music - można sterować nawigacją, prowadź do i podać adres, albo jeśli się ma zapisane to powiedzieć Dom, Praca i włącza nawigację i prowadzi Może ktoś jeszcze coś próbował to chętnie poznam. Próbowałem z oknami, lusterkami ale nie obsługuje tego, rolety nie mam ale chyba też nie obsługuje. Jeszcze taka ciekawostka, krótkie naciśnięcie przycisku asystenta na kierownicy powołuje wywołanie systemowego asystenta a dłuższe uruchamia asystenta z Android Auto, tak przynajmniej jest u mnie. . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar7man Opublikowano 10 Lutego Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Tak, polska wersja instrukcji jest popsuta od dawna i oczywiście importerek ma to w nosie. Tu masz w wersji angielskiej: https://www-europe.nissan-cdn.net/content/dam/Nissan/nissan_europe/services/NavigationManual/A2GA/NM24EN-A2GAE0EUR.pdf może coś Ci się przyda. Mnie ciekawi czy można głosowo zmienić źródło dźwięku np. na USB1 itp. Do tej pory mi się nie udało, ale może coś źle do niego mówię ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrade Opublikowano 10 Lutego Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Dziękuję za instrukcję. Zmienić źródło dźwięku próbowałem, ale mi też nie udało się znaleźć "magicznego zaklęcia" żeby przełączyć na USB. Będę jeszcze próbował, to co się udało to zmienić na konkretną stację radiową wtedy przełącza na radio FM i kolejne stacje można zmieniać z kierownicy i uruchom aplikację Android Auto wtedy dźwięk jest z Android Auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 10 Lutego Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Jak nazywa sie ten asystent co jak jadac najade na linie auto samo delikatnie hamuje, wibracja na kierownicy ok ale to że sam hamuje a raczej wytarca troche prędkośc po najechaniu na linię to irytujące, chce to wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano 11 Lutego Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 7 godzin temu, vanice77 napisał: Jak nazywa sie ten asystent co jak jadac najade na linie auto samo delikatnie hamuje, wibracja na kierownicy ok ale to że sam hamuje a raczej wytarca troche prędkośc po najechaniu na linię to irytujące, chce to wyłączyć. "System ELA ostrzega kierowcę, gdy pojazd zbliża się do krawędzi drogi lub do oznaczenia pasa ruchu, za pomocą wskaźnika na ekranie informacji o pojeździe i wibracji kierownicy." "Wybierz opcję [Awar. kontr. pasa] lub [Zaawans pas ruchu] i naciśnij pokrętło przewijania, aby włączyć lub wyłączyć system" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar7man Opublikowano 11 Lutego Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 7 godzin temu, vanice77 napisał: Jak nazywa sie ten asystent co jak jadac najade na linie auto samo delikatnie hamuje, wibracja na kierownicy ok ale to że sam hamuje a raczej wytarca troche prędkośc po najechaniu na linię to irytujące, chce to wyłączyć. Po polsku: System awaryjnego asystenta pasa ruchu (ELA). Zanim wyłączysz spróbuj z mniejszą czułością. Zmieniasz to w Ustawienia->Asystent kierowcy->Utrzym. pasa ruchu->Czuł.p.ruchu. Jak u siebie ustawiłem na "łagodne" to jest super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manius Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Cześć jak u Was sytuacja z tym zje..nym systemem ? U mnie znaki wypluć działają od 2-3 tygodni ale od kilku dni za to problem z asystentem googla ..... oraz częstym zanikiem sieci a co za tym idzie nawigacja offline . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar7man Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 4 minuty temu, Manius napisał: Cześć jak u Was sytuacja z tym zje..nym systemem ? U mnie znaki wypluć działają od 2-3 tygodni ale od kilku dni za to problem z asystentem googla ..... oraz częstym zanikiem sieci a co za tym idzie nawigacja offline . U mnie po dwóch tygodniach niedziałania TSR-a, stał się cud i nagle zaczął działać (nie wiem czy ja coś zrobiłem czy samo z siebie). I ten stan się utrzymuje od kilku dni. Reszta też działa. Nawet udało mi się zrobić aktualizację bazy danych TSR z pendrive-a. Wcześniej się nie udawało, bo jak się okazało, miałem uszkodzony pendrive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumas Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 3 minuty temu, Manius napisał: Cześć jak u Was sytuacja z tym zje..nym systemem ? U mnie znaki wypluć działają od 2-3 tygodni ale od kilku dni za to problem z asystentem googla ..... oraz częstym zanikiem sieci a co za tym idzie nawigacja offline . Zrób reset fabryczny pojazdu, zatwierdź wszystkie okna wyskakujące przy nowym odpaleniu i dodawaniu kont. Znaki czyta nawet bez zalogowanego konta Nissan, także nie ma ono znaczenia w tym wypadku. Jeśli występują dodatkowo problemy z aplikacją: usuń konto, aplikację wyloguj wszystko. Załóż na nowo konto, zaloguj, dodaj pojazd, zaloguj w pojeździe. Poczekaj najlepiej dobę (aż dostaniesz potwierdzenie uruchomienia usług), spróbuj zdalnie otworzyć, autoryzuj kodem. Powinno wszystko zadziałać. U mnie już ponad miesiąc od tych zabiegów i w końcu bez problemów, z którymi męczyłem się od listopada i nawet bok nie pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manius Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Tak zrobiłem ten reset ok miesiąc temu i wszystko działało ok, ale kilka dni temu problem zaczyna wracać. Tzn znaki ok ale asystent Google’a praktycznie nie działa a sieć rozłącza się co chwilę i tylko słyszę jesteś już online …. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar7man Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 52 minuty temu, Manius napisał: Tak zrobiłem ten reset ok miesiąc temu i wszystko działało ok, ale kilka dni temu problem zaczyna wracać. Tzn znaki ok ale asystent Google’a praktycznie nie działa a sieć rozłącza się co chwilę i tylko słyszę jesteś już online …. A spróbuj jeśli Ci się będzie chciało podłączyć internet z telefonu (hotspot wifi) i zobaczyć czy wtedy jest ten sam problem. Jeśli nie, to wtedy obstawiam jakiś problem z wewnętrznym modemem LTE w samochodzie (lub kartą SIM od Orange). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumas Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Wiecie co jest najbardziej wkur... w tym wszystkim? Że po miesiącu działania wszystkiego stwierdziłem, że już jest ok., więc odpisałem do bok, że zrobiłem tak i tak i to pomogło. Za 3 godziny przestało mi czytać znaki! 🤔 Ktoś musiał wbić mój VIN w ich system (może automat weryfikujący maile) i wszystko jebł... Albo Prawa Murphiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Mi od czasu kiedy coś raz pisałem o tych znakach działa bez zarzutu. Głośniki też się już nie wieszały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manius Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Dziś u mnie padły znaki, zrobiony pełny reset znaki działają, ale dalej problem z internetem Najgorsze jest to że nawet jak udostępniam internet z telefonu przez WiFi to nie działa. Nie rozumiem dlaczego internet z telefonu nie może działać w tym aucie. Powiem wam Że mam już kuuu dość tego Szrota !! Piszesz maile, dzwonisz po serwisach i każdy ma to w chuuu ….a kasy mało nie kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar7man Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego (edytowane) 13 minut temu, Manius napisał: Dziś u mnie padły znaki, zrobiony pełny reset znaki działają, ale dalej problem z internetem Najgorsze jest to że nawet jak udostępniam internet z telefonu przez WiFi to nie działa. Nie rozumiem dlaczego internet z telefonu nie może działać w tym aucie. Powiem wam Że mam już kuuu dość tego Szrota !! Piszesz maile, dzwonisz po serwisach i każdy ma to w chuuu ….a kasy mało nie kosztował Hmm.. może pisemna reklamacja coś pomoże? A jak jeszcze masz cierpliwość to skoro jesteś z Krakowa to może się gdzieś spotkamy i razem coś pokombinujemy (i np. ustalimy, że u Ciebie to jednak jest problem sprzętowy)? Nie wiem... taki pomysł... może wspólnie coś uradzimy. Ale to jak chcesz (jak coś to daj znać na priv). Edytowane 28 Lutego przez dar7man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manius Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Chyba spadła gwiazdka z nieba ! Przyszła aktualizacja przed momentem nowa i wszystko działa ! Nawet zniknął błąd asystenta parkowania przy gaszeniu auta. Nawet asystent głosowy zaczął działać. Oby to nie było tylko chwilowe. Sprawdźcie u was 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrade Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego A u mnie nie znajduje aktualizacji. Próbowałem już prze z wbudowaną kartę i przez hotspot ale nie ma aktualizacji, ciągle mam wersję YAK.18.04.77.12MA. Manius a mógł byś sprawdzić czy można zapisać i później otworzyć ulubione numery w aplikacji telefonu. To był jeszcze jeden błąd który chyba wszyscy mieli przed aktualizacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 57 minut temu, Andrade napisał: A u mnie nie znajduje aktualizacji. Próbowałem już prze z wbudowaną kartę i przez hotspot ale nie ma aktualizacji, ciągle mam wersję YAK.18.04.77.12MA. Manius a mógł byś sprawdzić czy można zapisać i później otworzyć ulubione numery w aplikacji telefonu. To był jeszcze jeden błąd który chyba wszyscy mieli przed aktualizacją. U mnie tak samo , tylko wersja YAK.18.04.77.12M bez A na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar7man Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 37 minut temu, Axor napisał: U mnie tak samo , tylko wersja YAK.18.04.77.12M bez A na końcu. U mnie też jeszcze nie ma. Pewnie trzeba kilka/kilkanaście dni poczekać, żeby wszyscy dostali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manius Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego (edytowane) U mnie jest już taka YAK.18.06.84.12M Edytowane 28 Lutego przez Manius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmg Opublikowano 28 Lutego Udostępnij Opublikowano 28 Lutego U mnie też ale nie wiem co się zmieniło te ulubione działaja bo nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumas Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Dziś wszedłem na chwilę do samochodu i wyszukałem aktualizację ręcznie i rzeczywiście zaczęło pobierać, ale jak doszło do 37% straciłem cierpliwość, bo długo to robi. Jak zgasiłem, to komunikat, że przygotowanie zakończone (100%) i mogę rozpocząć aktualizację. Proces trwa 15 min. i nie można w tym czasie jechać. Ale można potwierdzić i opuścić pojazd, więc tak zrobiłem. Mam nadzieję, że nic się nie wywali, bo jeszcze tego by brakowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manius Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Ja robiłem aktualizacje na wifi z domu i poszło w kilka sekund. Nie wiem dlaczego np iphone nie udostępnia internetu systemowi mimo udostępnienia mu hotspot. Irytuje mnie to. Na tym Orange samochodowym mogło by trwać to kilka lat … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manius Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca I jeb….. rano dziś znaki padły …. Trudno trzeba teraz cisnąć serwis do upadłego. Ma działać i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi