Gumas Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca Sprawdzę wersję jak będę jechał samochodem (póki co rowerek wybieram). Zainstalowałem 1 marca. Poprzednia była jakoś z września (tam są daty w info). Na pewno poprawili błąd asystenta parkowania, o którym im pisałem, a resztę zobaczymy po czasie, bo znaki przewróciłem sam kilka dni wcześniej - przywracając system do ustawień fabrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca Jestem po aktualizacji Wcześniej tego nie było , w ustawieniach dźwięku zmieniam bas na zero i nie ma reakcji na dzwiek , moge zmueniac i nic to nie daje, cos sie zawiesilo, reset ustawien dźwięku nie działa. Z innej beczki. W ustawieniach kamery zapisałem miejsce parkingowe jako dom i co to daje ? Jak w ustawieniach kamery klikne na zapisane adresy nic tam nie ma. Co te opcje daja ? W instrukcji słabo to wyjasnili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumas Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca 11 minut temu, vanice77 napisał: Jestem po aktualizacji Wcześniej tego nie było , w ustawieniach dźwięku zmieniam bas na zero i nie ma reakcji na dzwiek , moge zmueniac i nic to nie daje, cos sie zawiesilo, reset ustawien dźwięku nie działa. Z innej beczki. W ustawieniach kamery zapisałem miejsce parkingowe jako dom i co to daje ? Jak w ustawieniach kamery klikne na zapisane adresy nic tam nie ma. Co te opcje daja ? W instrukcji słabo to wyjasnili. Z tym dźwiękiem to u mnie po chwili reaguje rzeczywiście, ale działa. Z kamerami raz zrobiłem taki zapis ma drodze chyba w pierwszym tygodniu jazdy i usunąłem. Nie wiem po co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar7man Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca 34 minuty temu, vanice77 napisał: Jestem po aktualizacji Wcześniej tego nie było , w ustawieniach dźwięku zmieniam bas na zero i nie ma reakcji na dzwiek , moge zmueniac i nic to nie daje, cos sie zawiesilo, reset ustawien dźwięku nie działa. Z innej beczki. W ustawieniach kamery zapisałem miejsce parkingowe jako dom i co to daje ? Jak w ustawieniach kamery klikne na zapisane adresy nic tam nie ma. Co te opcje daja ? W instrukcji słabo to wyjasnili. Zapisujesz w którym miejscu (współrzędne GPS) ma Ci automatycznie przełączyć na kamerę przednią szerokokątną. Może być kilka takich miejsc, możesz je usuwać itp. Dla mnie to wygodna funkcja. Mam na przykład zapamiętane miejsce wyjazdu z garażu (skrzyżowanie typu T i słaba widoczność, bo stoją samochody zaparkowane przy głównej ulicy) i jak podjeżdżam do tego skrzyżowania to automatycznie włącza mi widok z tej kamery, dzięki czemu lepiej widzę czy nie wyjadę prosto pod nadjeżdżający z lewej samochód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca (edytowane) Rozumiem. Mam kia stinger i tam jak jade powoli do przodu to z bardzo daleka czujniki wykrywaja przedszkody i auto samo wlacza przednia kamere + 360 , szkoda że jednak w jukke co miałem i teraz j12 fl czesto musze kamere sam wywoływać, oczywiście najbardziej chodzi mi o sytuację jak przedem dojeżdżamy do np. krawężnika i chce uważać na felgi, musze kamere wywołać bo sama sie nie włącza, co innego jak cofamy to jest zawsze. Edytowane 10 Marca przez vanice77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar7man Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca 7 minut temu, vanice77 napisał: Rozumiem. Mam kia stinger i tam jak jade powoli do przodu to z bardzo daleka czujniki wykrywaja przedszkody i auto samo wlacza przednia kamere + 360 , szkoda że jednak w jukke co miałem i teraz j12 fl czesto musze kamere sam wywoływać, oczywiście najbardziej chodzi mi o sytuację jak przedem dojeżdżamy do np. krawężnika i chce uważać na felgi, musze kamere wywołać bo sama sie nie włącza, co innego jak cofamy to jest zawsze. Jak w QQ też tak mam, że jak czujniki wykryją przeszkodę np. z przodu to włączają kamerę przód + 360. Analogicznie tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca (edytowane) Musze to jeszcze przetestować. Mam dopiero przebieg 300 km 😅 Jesli ktos szuka kupilem i założyłem super szklo 9h na ekran, mniejsze refleksy i prawie brak palcowania, super jakość ale generalnie chodzi mi ochrone przed rysowaniem. Cena na aliexpres chyba 16 euro. Zaklada się bardzo łatwo i wielkosciowo idealnie dobrana. Edytowane 10 Marca przez vanice77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumas Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca Czujniki przestawiłem na najwyższą czułość i czasem w korku jak ktoś podjedzie do zderzaka lub mam słupki obok, to włączy się kamera. Ale często potrzebuję szybszego przełączenia. Może rzeczywiście zapiszę sobie taki punkt, bo często pod pracą wjeżdżam w to samo miejsce obok słupka i chcę go widzieć wcześniej 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyleszcz Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca przed aktualizacją: i po aktualizacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras56 Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca Problem z zniknięciem DAB+ i FM został rozwiązany po przez przywrócenie do ustawień fabrycznych. Tak, czy siak ten system Nissana jest dość chimeryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 11 Marca Udostępnij Opublikowano 11 Marca Zauważyłem że ostatnio np. nie działały ustawienia dźwięku i nic nie dawało wyłącznie silnika i systemu. Aby nie robić resetu systemu doszłem że zmiana profilu z mojego na Gosc i z powrotem na moj profil sprawiło że już wszystko działało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumas Opublikowano 11 Marca Udostępnij Opublikowano 11 Marca A może to pomaga też ze znakami. O tym nie pomyślałem do tej pory. Jak mi padnie coś to będę tak próbował 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras56 Opublikowano 11 Marca Udostępnij Opublikowano 11 Marca 20 godzin temu, krzyleszcz napisał: przed aktualizacją: i po aktualizacji: Czy coś zmieniła ta aktualizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumas Opublikowano 11 Marca Udostępnij Opublikowano 11 Marca 28 minut temu, Miras56 napisał: Czy coś zmieniła ta aktualizacja? Na pewno zniknął komunikat "Błąd asystenta parkowania" przy gaszeniu pojazdu z włączoną kamerą. I daje nadzieję, że będzie lepiej 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyleszcz Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca (edytowane) W dniu 11.03.2025 o 11:02, Miras56 napisał: Czy coś zmieniła ta aktualizacja? To była aktualizacja z tego samego numeru na tą samą wersję, zmieniła tyle, że utraciłem połączenie z iPhone. Po 2 dniach walki zresetowałem system do zera, po ustawieniu wszystkiego na nowo pojawiła się nowa aktualizacja, teraz mam YAK.18.06.84.12M. Czy coś zmieniła? Jeszcze nie widzę zmian, ale działa znów połączenie z iPhone i Waze. Aktualizacja: Faktycznie zniknął komunikat "Błąd asystenta parkowania" przy gaszeniu pojazdu z włączoną kamerą. Innych usprawnień nie widzę. Edytowane 12 Marca przez krzyleszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyleszcz Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca Po tygodniu użytkowania z nową aktualizacją znaki działają bezbłędnie, do tego mogę sterować autem z aplikacji. Szybkość tego działania zależy od zasięgu Orange, ale działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumas Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca No u mnie już miesiąc działa od resetu fabrycznego i aktualizacji. Na razie nie znalazłem błędów. Ale wkurzają mnie poznańskie tramwaje (a właściwie ich komunikacja z urządzeniami sterującymi zwrotnicami), bo radio w streamingu mi zakłócają jak są blisko. Na moście Dworcowym przeważnie na całej długości tracę sygnał, jak jedzie obok. Tak samo mi się dzieje z licznikiem rowerowym bezprzewodowym 😐 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca No cóż ... znaki działały i przestały 🤣 Rano wyjazd na zakupy działa , powrót za 1h i nie działa. Sterowanie z aplikacji to dalej loteria / ale to akurat dla mnie zbyteczne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnny Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Witam. Mam problem w J12 z zapamiętywaniem ustawień np. ostrzeżeniu oo przekroczeniu prędkośco xzy oświetlenie wnętrza po wyłaczeniu silnika wraca do fabrycznych ustawień. Jak zrobić, aby system zapamietal ostatnie nadtawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumas Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 18 minut temu, Czarnny napisał: Witam. Mam problem w J12 z zapamiętywaniem ustawień np. ostrzeżeniu oo przekroczeniu prędkośco xzy oświetlenie wnętrza po wyłaczeniu silnika wraca do fabrycznych ustawień. Jak zrobić, aby system zapamietal ostatnie nadtawy? Ostrzeżenie trzeba za każdym razem po odpaleniu wyłączać. W J12B jest przycisk na kierownicy, gdzie można wywołać szybkie menu ustawień osobistych i tam to ustawić i włączać za każdym razem. Oświetlenie ambientowe powinno być zapamiętane pod profilem kierowcy i nie powinno się resetować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnny Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2 godziny temu, Gumas napisał: Ostrzeżenie trzeba za każdym razem po odpaleniu wyłączać. W J12B jest przycisk na kierownicy, gdzie można wywołać szybkie menu ustawień osobistych i tam to ustawić i włączać za każdym razem. Oświetlenie ambientowe powinno być zapamiętane pod profilem kierowcy i nie powinno się resetować. Dzięki za odpowiedz. To jest masakra. Dziennie wsiadam i wysiadam z samochodu om. 10x i za każdym razem musze to wyłączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca W innych autach jest bardziej skomplikowane aby to dziennie wyłączyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 13 godzin temu, Czarnny napisał: Dzięki za odpowiedz. To jest masakra. Dziennie wsiadam i wysiadam z samochodu om. 10x i za każdym razem musze to wyłączać. czy ten problem dotyczy systemu po aktualizacji? u mnie z produkcji 2023 brak ostrzeżeń dźwiękowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumas Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 21 minut temu, JackSet napisał: czy ten problem dotyczy systemu po aktualizacji? u mnie z produkcji 2023 brak ostrzeżeń dźwiękowych To jest obowiązkowe wyposażenie nowych aut według UE i niestety trzeba wyłączać za każdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras56 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca Po ostatnim restarcie i aktualizacji nie działa włączanie się kamery przed dojazdem do garażu. Po mimo, że zapisywałem to miejsce ponownie. Jak dla mnie to jest fajna funkcja i przydatna, ale niestety teraz nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi