Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z asystentem znaków j12FL

2pac
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Minęło 30 dni i dziś znów padły mi znaki. Mam wrażenie, że to się dzieje cyklicznie co 30 dni. No nic. Reset fabryczny znów. Brawo Nissan! Nie dziwi mnie już, że macie problemy finansowe...

5 minut temu, Gumas napisał:

Minęło 30 dni i dziś znów padły mi znaki. Mam wrażenie, że to się dzieje cyklicznie co 30 dni. No nic. Reset fabryczny znów. Brawo Nissan! Nie dziwi mnie już, że macie problemy finansowe...

Poczekaj 1-2 dni , u mnie wskoczyły na drugi dzień.

Teraz, Axor napisał:

Poczekaj 1-2 dni , u mnie wskoczyły na drugi dzień.

Zobaczę za miesiąc. Reset i ustawianie wszystkiego na nowo zajmuje mi kilkanaście minut. Jak się znów spieprzy, zobaczę przez kilka dni czy się naprawi. 

3-4 dni bez " znaków" do tego asystent głosowy  nie działa lub  trybi z gigantyczną zwłoką.

W czasie jazdy  zresetowało język na angielski 😂 .  

Tak to mnie już wku....a , że zrobiłem reset .  I jest jeszcze gorzej .   Brak mapy !!!  , nie można sie zalogować  do googla , asystent głosowy praktycznie martwy.

Od kilku dni bardzo często była przekreślona ikona samochodu - mam wrażenie  , iż Orange coś spaprało. 

1743445037261.jpg

Godzinę temu, Axor napisał:

3-4 dni bez " znaków" do tego asystent głosowy  nie działa lub  trybi z gigantyczną zwłoką.

Tak to mnie już wku....a , że zrobiłem reset .  I jest jeszcze gorzej .   Brak mapy !!!  , nie można sie zalogować  do googla , asystent głosowy praktycznie martwy.

Od kilku dni bardzo często była przekreślona ikona samochodu - mam wrażenie  , iż Orange coś spaprało. 

1743445037261.jpg

Czyli mam szczęście, że tylko raz na miesiąc reset robię i jakoś wszystko odżywa? Masakra. Ciekawe jak będzie mechanicznie po czasie 😐

Godzinę temu, Axor napisał:

Też jakieś 2 tygodnie  temu zrobiłem reset i po resecie tak samo nie mogłem się zalogować do Googla. Przeszło po 2, 3 dniach i mogłem się zalogować. Ale ten reset niewiele zmienił dalej asystent działa jak chce. Nieraz super szybko i bez problemów a za godzinę już myśli po pół minuty zanim zareaguje albo w ogóle odpowie że "twoje połączenie jest niestabilne" czy coś w tym stylu. Teraz ten asystent to mój największy problem. Jeśli chodzi o znaki, to działały ze 2 tygodnie przed resetem i do dzisiaj (czyli już około miesiąca) odpukać działają.

Obecnie nie mam żadnych problemów z tym samochodem, nigdy z rozpoznawaniem znaków i raz z asystentem głosowym, nawet autostop działa obecnie cały czas.

13 minut temu, marcinmg napisał:

Obecnie nie mam żadnych problemów z tym samochodem, nigdy z rozpoznawaniem znaków i raz z asystentem głosowym, nawet autostop działa obecnie cały czas.

Szczęściarz :)

Jak się ociepliło to u mnie start stop też działa.  Ale asystent denerwuje (może kiedyś jakaś aktualizacja to poprawi).

3 minuty temu, Andrade napisał:

Szczęściarz :)

Jak się ociepliło to u mnie start stop też działa.  Ale asystent denerwuje (może kiedyś jakaś aktualizacja to poprawi).

Fakt. Start/Stop zimą nie odpalał w mieście prawie wcale (co akurat dobre było). Teraz za każdym razem muszę pamiętać, żeby to dziadostwo wyłączyć. 

20 godzin temu, Axor napisał:

1743445037261.jpg

Jestem po wizycie w serwisie  / prawie pół dnia/ , przywrócono tylko mapy.

Dalej  jest "przekreślony samochodzik" , asystent głosowy nie działa.

Serwis porobił zdjęcia i ma kontaktować się z centralą co dalej robić.

Jednym słowem  wielkie  g.....

Pozdr szczęśliwców którym wszystko działa 😂

Pytanie: czy mapy, asystent tak samo nie działają na podłączeniu samochodu do wifi (np. hotspot z telefonu?)

2 godziny temu, Gumas napisał:

Pytanie: czy mapy, asystent tak samo nie działają na podłączeniu samochodu do wifi (np. hotspot z telefonu?)

Tak samo  .   Miałem udostępniony hotspot i nie widzę żadnych różnic.

Dołączam do grona. Po kilku tygodniach bezproblemowego działania, dzisiaj podczas jazdy "znaki" przestały działać (tzn. działają tylko zczytane z kamery). Natomiast pojawiła się ikonka z przekreślonym samochodem :-). Ostatnim razem po dwóch tygodniach samo zaczęło działać. Zobaczymy jak będzie tym razem.

22 minuty temu, dar7man napisał:

Dołączam do grona. Po kilku tygodniach bezproblemowego działania, dzisiaj podczas jazdy "znaki" przestały działać (tzn. działają tylko zczytane z kamery). Natomiast pojawiła się ikonka z przekreślonym samochodem :-). Ostatnim razem po dwóch tygodniach samo zaczęło działać. Zobaczymy jak będzie tym razem.

A  asystent głosowy działa dobrze  , tzn. czy reaguje na polecenia szybko czy ma zwiechy ?

U mnie ma zwiechy, ale zauważyłem, że często to idzie w połączeniu z problemem z siecią tej wbudowanej karty. Nie wiem też dlaczego nie działa włączanie grzania szyby przedniej. Grzanie foteli, siła nawiewu, temperatura, przełączanie stacji, ściszanie, podgłaśnianie działa ok.

2 godziny temu, tomkek1912 napisał:

Nie wiem też dlaczego nie działa włączanie grzania szyby przedniej.

U minie na komendę "włącz ogrzewanie przedniej szyby" nie włącza ogrzewania tylko maksymalny nawiew na przednią szybę. Pewnie kolejny błąd w oprogramowaniu.

2 godziny temu, tomkek1912 napisał:

U mnie ma zwiechy, ale zauważyłem, że często to idzie w połączeniu z problemem z siecią tej wbudowanej karty.

W sumie to tak, te zwiechy pojawiają się przy problemach z siecią (przekreślony samochód na wyświetlaczu) ale nie wiem dlaczego ta karta ma problemy z połączeniem w miejscach o dobrym zasięgu Orange albo bo gdy samochód połączony jest do hotspota. Jak pisała  Axor:

W dniu 1.04.2025 o 19:51, Axor napisał:

Miałem udostępniony hotspot i nie widzę żadnych różnic w działaniu asystenta

Czyli pomimo dobrego zasięgu, albo połączenia do hotspota asystent kuleje. Nie wiem może uszkodzony jest jakiś moduł komunikacyjny, ale bardziej stawiam na oprogramowanie i kolejne jego błędy.

16 minut temu, Andrade napisał:

U minie na komendę "włącz ogrzewanie przedniej szyby" nie włącza ogrzewania tylko maksymalny nawiew na przednią szybę. Pewnie kolejny błąd w oprogramowaniu.

W sumie to tak, te zwiechy pojawiają się przy problemach z siecią (przekreślony samochód na wyświetlaczu) ale nie wiem dlaczego ta karta ma problemy z połączeniem w miejscach o dobrym zasięgu Orange albo bo gdy samochód połączony jest do hotspota. Jak pisała  Axor:

Czyli pomimo dobrego zasięgu, albo połączenia do hotspota asystent kuleje. Nie wiem może uszkodzony jest jakiś moduł komunikacyjny, ale bardziej stawiam na oprogramowanie i kolejne jego błędy.

Coś z łącznością jest spaprane. Nie mogę sie zalogowac na konto google  /dawniej bez problemu/

Komunikat  "przygotuj sie do logowania"  mieli 5 minut i wywala "coś poszło nie tak spróbuj ponownie"

Nawigacja w widoku satelitarnym ma problemy z płynnym zaciąganiem obrazu .

Pobierałem dzisiaj mapy offline  ponad 10 minut mały wycinek . To samo na telefonie poniżej 1min.

W dniu 11.02.2025 o 06:39, Axor napisał:

"System ELA ostrzega kierowcę, gdy pojazd zbliża się do krawędzi drogi lub do oznaczenia pasa ruchu, za pomocą wskaźnika na ekranie informacji o pojeździe i wibracji kierownicy."

"Wybierz opcję [Awar. kontr. pasa] lub [Zaawans pas ruchu] i naciśnij pokrętło przewijania, aby włączyć lub wyłączyć system"

Miałem najnowsze juke 2023 ale już sprzedałem i tam byla specjalna opcja przyhamowanie po najechaniu na linie on/ off

W q2025 tego nie ma zobaczcie zdjęcia albo wyłącznie asystenta pasa i święci ikonka na desce a jak wyłączę zaawansowane pas ruchu to po najechaniu na linie auto samo hamuje 

Chce jak w jukke po najechaniu na linie wibracja i to wszystko.

Nie chce aby auto mi zwalniało jak najade na linie, tylko wibracja.

Chyba podaje do aso bo nie ogarniam tych asystentów.

Nowsze auto a bardziej to skomplikowane.

Szkoda że nie dali jak w juke na po środku zegarów cyfrowy licznik prędkości, oczywiście można bylo to wyłączyć.

Proszę o pomoc.Screenshot_2025-04-03-09-05-28-105_com_miui.gallery.thumb.jpg.d421069adc4f0cd3cfd6de23c60411db.jpgScreenshot_2025-04-03-09-05-35-078_com_miui.gallery.thumb.jpg.d858df89ccf2a666af8cd46f48f22dfc.jpg

Edytowane przez vanice77

W dniu 2.04.2025 o 11:10, Axor napisał:

A  asystent głosowy działa dobrze  , tzn. czy reaguje na polecenia szybko czy ma zwiechy ?

Działa dobrze. Nie zauważyłem problemów.