Pejot Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Powitać wszystkich ,potrzebuje zmienić świece w 1,2 80kucy ,zakupiłem Denso KH16TT auto będzie śmigać tylko po mieście więc cudów nie trzeba ,wykręciłem starą a tam siedzi NGK bkr 5n zdecydowanie krótsza i zgłupiałem . Wkręciłem ją z powrotem nie chcąc ryzykować zniszczenia silnika i teraz pytanie czy nowe Denso o długości gwintu 26.5mm niby do tego motoru będą pasować i nie będą za długie w stosunku do starej NGK która ma gwint tylko 19 mm ? Z góry dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitet Opublikowano 27 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 (edytowane) Wg instrukcji serwisowej świeca Standard type NGK LFR5AP-11 , moment dokręcania świecy 19,6-29,4 Nm , cewki 3,8-4,4 Nm. Wg instrukcji to powinny mieć 26,5mm, ale dlaczego były założone 19mm?. Ktoś chyba już po wyjeździe z fabryki wymieniał (oby tylko świece). Instrukcji nie mogę załączyć bo ma 11 Mb Edytowane 27 Listopada 2024 przez mitet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejot Opublikowano 1 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłębiłem info w czeluściach internetu i wszędzie długość 26,5mm więc wymieniłem na wspomniane Denso i jestem zadowolony zmianą w pracy silnika jest zdecydowanie mniej wibracji silnik pracuje równiutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi