Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Micra K12 czujnik..

Sasu1992
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie założyłem dopiero konto nie wiem czy dobrze robię zaczynając temat nowy ale ok do rzeczy.Witam czy ktoś z państwa miał taki problem jak ja i umie mi pomóc : moja Micra K12 miała problem według komputera z czujnikiem położenia wałka rozrządu wymieniłem na zamiennik i nic .. włożyłem znów stary auto pracowało dobrze przez jakiś czas po czym znów błąd myślę zamówie kolejny czujnik tym razem firmy delphi i nadal nic ... Wreszcie załamany myślą iż to rozrząd chociaż z 3 lata temu był wymieniany myślę siostra mojej narzeczonej ma taką samą Micrę podmienie na chwilę sprawdzę czy odpala na jej czujniku okazało się ,że nie odpala... Mało tego ta 2 Micra czyli nie moja też ma teraz problem z odpalaniem . Bałagam niech ktoś pomoże bo mi głowa już pęka...Witam czy ktoś z państwa miał taki problem jak ja i umie mi pomóc : moja Micra K12 miała problem według komputera z czujnikiem położenia wałka rozrządu wymieniłem na zamiennik i nic .. włożyłem znów stary auto pracowało dobrze przez jakiś czas po czym znów błąd myślę zamówie kolejny czujnik tym razem firmy delphi i nadal nic ... Wreszcie załamany myślą iż to rozrząd chociaż z 3 lata temu był wymieniany myślę siostra mojej narzeczonej ma taką samą Micrę podmienie na chwilę sprawdzę czy odpala na jej czujniku okazało się ,że nie odpala... Mało tego ta 2 Micra czyli nie moja też ma teraz problem z odpalaniem . Bałagam niech ktoś pomoże bo mi głowa już pęka...

Można wymienić czujnik położenia wału korbowego jak nic nie pomaga. On daje sygnał odniesienia (podstawowy). I fiksuje czasami w różnych temperaturach silnika silnika. Przy samodzielnej naprawie proponuję zacząć od tego najwyżej zostanie w zapasie.