Art85 Opublikowano 10 Grudnia Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia Witam,może ktoś pomoże bo nie daje rady a mianowicie woda pod kołem zapasowym i pod nogami pasażera za kierowcą.Uczelniłem tylne lampy ,wiązkę i wysuszylem auto ,potem do bagażnika i lanie wadą przez 20 minut i pojawiło się kropkowanie na łączeniu blachy tylnego poszycia od strony oczywiście wewnętrznej.Czy ktoś może wie jak z tym walczyć Dodaj zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Trzeba znalesc miejsce gdzie woda wcieka do srodka i zalatac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 11 Grudnia Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia (edytowane) 15 godzin temu, Art85 napisał: pojawiło się kropkowanie na łączeniu blachy tylnego poszycia od strony oczywiście wewnętrznej.Czy ktoś może wie jak z tym walczyć Do takich rzeczy wystarczy się zaopatrzyć w TROTON - spray do konserwacji profili zamkniętych . Posiada dłuuugi wężyk z rozpylaczem na końcu. Masz tam jakieś otwory w nadwoziu przez które wprowadzasz wężyk i "psikasz". Tryton mało że spenetruje wszystkie zakamarki i zapcha wszelkie nieszczelności, to spełni swoje podstawowe zadanie - zakonserwuje profil . W krótkim czasie tężeje, więc oprócz tego że uszczelnisz, to dodatkowo zabezpieczysz profil od środka. Oczywiście wcześniej profil powinien być wysuszony, aczkolwiek producent deklaruje, że: Cytat Posiada dobre właściwości penetrujące w głąb szczelin oraz wypierające wilgoć z podłoża Ja tym środkiem jak tylko odebrałem auto z salonu wypsikałem wszystkie profile zamknięte (progi, klapy, słupki, drzwi ...), więc wiem co polecam Edytowane 11 Grudnia przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art85 Opublikowano Piątek o 07:50 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:50 W dniu 11.12.2024 o 11:27, OsobaNN napisał: Trzeba znalesc miejsce gdzie woda wcieka do srodka i zalatac. No to raczej logiczne że tak trzeba zrobić ,problem w tym że rozebrałem cały bagażnik siedziałem w nim 20 minut woda leciała i zbiera się w lewym narożniki ale za Chiny nie wiem skąd leci , myślałem że ktoś miał problem taki i mnie nakieruje.Zasilikonowalem wiązke,lampę i dalej nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi