aquariusmax Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Przy niższych temperaturach także dłużej ładuje przy wysokim napięciu 14.4V po uruchomieniu zimnego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Kilka dni było ciepło i SS działał prawie idealnie. Dzisiaj lekkie ochłodzenie , krótka trasa i SS martwy. Z ciekawości po przyjeździe do domu zmierzyłem napięcie na akumulatorze 12.6V oraz ładowanie 14.39V Może faktycznie "niska" temperatura akumulatora ma wpływ na SS. Chcę jeszcze wrócić do tematu chrakterystycznego "puknięcia" , które słychać po wyłączeniu silnika ale też po odpaleniu ale to ciężko zaobserwować. Na 100% jestem przekonany , iż jest to objaw dobrze naładowanego akumulatora i SS też wtedy działa prawie zawsze. Tak przynajmniej zaobserwowałem u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca (edytowane) U mnie nic nie stuka, ani zimą, ani latem, a akumulator rozruchowy mam sprawny. Może to dlatego, że nie mam e-power. A może akumulatorka li-ion u mnie zapomnieli zamontować. Nie da się tego sprawdzić, bo nikt nie jest w stanie stwierdzić po co on jest, czy kiedykolwiek działa i czy w czymś pomaga. S/S nie używam, więc też nie wiemy czy działa. O ile spokojniejszy, w tym aspekcie, jestem. Edytowane 13 Marca przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Teraz, aquariusmax napisał: U mnie nic nie stuka, ani zimą, ani latem, a akumulator rozruchowy mam sprawny. Może to dlatego, że nie mam e-power. Nie mam e-powera , zwłykły MHEW , problemów z akumulatorem też nie mam . Na forum ten temat był poruszany więc jest coś na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Tak, był poruszany. Jak komuś puka, to jest ok. A jak komuś nie puka, to nie jest ok lub jest ok. No chyba, że wcześniej pukało, a teraz nie puka, to jednak nie ok. Takie wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca 5 minut temu, aquariusmax napisał: Tak, był poruszany. Jak komuś puka, to jest ok. A jak komuś nie puka, to nie jest ok lub jest ok. No chyba, że wcześniej pukało, a teraz nie puka, to jednak nie ok. Takie wnioski. Mój wniosek jest bardziej prosty , dziadostwo pierwszy i ostatni Nissan 😡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi