Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan qshqai j12 variant A Version A32

jaseczek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co kojarzę, w wersji podstawowej (chyba Acenta) nie było nawigacji.

7 minut temu, JaroSz napisał:

Z tego co kojarzę, w wersji podstawowej (chyba Acenta) nie było nawigacji.

Ok to niby jest connecta i na wyświetlaczu jest tylko radio, Ale ok To inaczej jak jest to wersja n connecta to z telefonu nie mogę przesłać obrazu w sensie nawigacji na ekran samochodu?

8 minut temu, jaseczek napisał:

Ok to niby jest connecta i na wyświetlaczu jest tylko radio, Ale ok To inaczej jak jest to wersja n connecta to z telefonu nie mogę przesłać obrazu w sensie nawigacji na ekran samochodu?

A próbowałeś podłączyć telefon kablem do gniazda USB w podłokietniku ? Oczywiście telefon musi mieć Android Auto

3 minuty temu, JaroSz napisał:

A próbowałeś podłączyć telefon kablem do gniazda USB w podłokietniku ? Oczywiście telefon musi mieć Android Auto

Pomyślałem o tym ale nie sprawdziłem;) idę zobaczyć 

43 minuty temu, jaseczek napisał:

Pomyślałem o tym ale nie sprawdziłem;) idę zobaczyć 

A no działa:) jeszcze tylko trzeba się pobawić żeby bezprzewodowo się łączył bo na razie tylko przez kabel. Dzięki 

2 minuty temu, jaseczek napisał:

A no działa:) jeszcze tylko trzeba się pobawić żeby bezprzewodowo się łączył bo na razie tylko przez kabel. Dzięki 

Jeśli nie musisz korzystać z nawigacji podczas codziennych dojazdów do pracy (np. ze względu na korki), to ta bezprzewodowość mija się z celem. Na dłuższe wyjazdy i tak musisz podłączyć telefon do zasilania, bo podczas pracy w Android Auto bezprzewodowo, smartfon Ci się dosyć szybko rozładuje.

5 minut temu, Robert_B napisał:

Jeśli nie musisz korzystać z nawigacji podczas codziennych dojazdów do pracy (np. ze względu na korki), to ta bezprzewodowość mija się z celem. Na dłuższe wyjazdy i tak musisz podłączyć telefon do zasilania, bo podczas pracy w Android Auto bezprzewodowo, smartfon Ci się dosyć szybko rozładuje.

Wiadomo że na krótkich nie na sensu , ale akurat dużo jeżdżę a w tym nissanie mam ładowanie nfc taks fajna półeczka  jest,to fajnie by było żeby się łączył bluetooth 

34 minuty temu, jaseczek napisał:

Wiadomo że na krótkich nie na sensu , ale akurat dużo jeżdżę a w tym nissanie mam ładowanie nfc taks fajna półeczka  jest,to fajnie by było żeby się łączył bluetooth 

Ja miałem na początku (przed aktualizacją do bezprzewodowego AA) CarlinKit. Sprawował się fajnie

• Upvote 1

Godzinę temu, jaseczek napisał:

Co najmniej dziwną masz tą wersję wyposażenia. Ładowanie indukcyjne jest (to nie ma nic wspólnego z NFC), a brak nawigacji. Zaktualizuj system multimedialny, to może do Twojej wersji jest firmware obsługujący AA bezprzewodowo.

Godzinę temu, Robert_B napisał:

Co najmniej dziwną masz tą wersję wyposażenia. Ładowanie indukcyjne jest (to nie ma nic wspólnego z NFC), a brak nawigacji. Zaktualizuj system multimedialny, to może do Twojej wersji jest firmware obsługujący AA bezprzewodowo.

No właśnie dziwne te wyposażenie w tym nissanie, a co do nfc to myślałem że bez niego indukcja nie działa ale mogę się mylić , bardziej chodziło mi o to że kabelek nie potrzebny bo będzie się cały czas ładował bezprzewodowo, aktualizacja niby najnowsza wgrana w samochodzie, jutro jeszcze przetestuję apke od JaroSz i ewentualnie przedzwonię do salonu bo przecież od czego tam są;)

58 minut temu, jaseczek napisał:

[...]jutro jeszcze przetestuję apke od JaroSz[...]

To nie jest apka, tylko urządzenie 🙂

W dniu 22.12.2024 o 16:03, jaseczek napisał:

Nie polecam ładowania bezprzewodowego i Android Auto/Apple CarPlay jednocześnie na dłuższe trasy. Mi kiedyś telefon się "zagotował" po ok 4h takiego używania 😀 Nissan zresztą w instrukcji też zaleca używania kabla na dłuższe trasy. Przynajmniej dla Apple CarPlay o ile dobrze pamiętam.

• Upvote 1