ceng1 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Mam N-connect 2022 z przebiegiem 29000 km, więc zbliża się przegląd. Serwis namawia mnie przy okazji na konserwację podwozia za ok. 2500 PLN. Czy posiada ktoś jakieś doświadczenie lub opinię o konserwacjach w serwisach Nissana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 23 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Teraz cię namawia. O ile ja się orientuję to najlepiej po zakupie to robić na świeżo. Teraz to trzeba to wszytko doczyścić i zakonserwować i tu się właśnie boję nissana że zakonserwują na to co tam wozisz. Sprawdź na rynku ile chcą za konserwację auta 2 lata z nalotem 29000 km. Edytowane 23 Grudnia 2024 przez JJacek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XGregory Opublikowano Poniedziałek o 11:22 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 11:22 Ktoś rzeczywiście robił takie dodatkowe zabezpieczenie w nowym aucie? Na ceramikę jeszcze dałem się namówić, to już dla mnie przesada. Nie chce mi się wierzyć, żeby było to aż tak słabo fabrycznie zrobione. W Japonii też mają zimy. Prędzej po kilku latach zgodziłbym się na dokładne czyszczenie + konserwację. No ale może się mylę, to niech ktoś wyprostuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano Poniedziałek o 12:30 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 12:30 mój poprzedni xtrail T32 z 2015 zostal w rodzinie (u brata), a że wymieniamy koła lato/zima wspólnie _bo magazyn wspólny;) to zaglądam pod podwozie z ciekawosci i dla kontroli. Ostatnio jesienią też i uważam, ze wszystko jest ok. Żadnych ognisk korozji. Szczególnie zaglądam na tylne zawieszenie (wahacze) bo np w QQ J10 z 2007 po kilku latach juz byl nalot, a tu po 9 latach stan bardzo ładny. Na wiosnę (po 2 sezonach zimowych) też zajrzę u siebie i mam nadzieję, ze nic niepokojącego nie znajdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceng1 Opublikowano Poniedziałek o 15:36 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:36 A ja się zapisałem na zabieg. Moja Connecta ma już 2 lata i 25000km. Zapewniono mnie, że pokryją wewnątrz również profile zamknięte oraz powierzchnie pod filcami w nadkolach, które niepokoją mnie najbardziej, bo nie wentylują się i są narażone na stałą wilgoć. Zobaczymy czy było warto! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi