ceng1 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Mam N-connect 2022 z przebiegiem 29000 km, więc zbliża się przegląd. Serwis namawia mnie przy okazji na konserwację podwozia za ok. 2500 PLN. Czy posiada ktoś jakieś doświadczenie lub opinię o konserwacjach w serwisach Nissana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 23 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Teraz cię namawia. O ile ja się orientuję to najlepiej po zakupie to robić na świeżo. Teraz to trzeba to wszytko doczyścić i zakonserwować i tu się właśnie boję nissana że zakonserwują na to co tam wozisz. Sprawdź na rynku ile chcą za konserwację auta 2 lata z nalotem 29000 km. Edytowane 23 Grudnia 2024 przez JJacek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XGregory Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Ktoś rzeczywiście robił takie dodatkowe zabezpieczenie w nowym aucie? Na ceramikę jeszcze dałem się namówić, to już dla mnie przesada. Nie chce mi się wierzyć, żeby było to aż tak słabo fabrycznie zrobione. W Japonii też mają zimy. Prędzej po kilku latach zgodziłbym się na dokładne czyszczenie + konserwację. No ale może się mylę, to niech ktoś wyprostuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia mój poprzedni xtrail T32 z 2015 zostal w rodzinie (u brata), a że wymieniamy koła lato/zima wspólnie _bo magazyn wspólny;) to zaglądam pod podwozie z ciekawosci i dla kontroli. Ostatnio jesienią też i uważam, ze wszystko jest ok. Żadnych ognisk korozji. Szczególnie zaglądam na tylne zawieszenie (wahacze) bo np w QQ J10 z 2007 po kilku latach juz byl nalot, a tu po 9 latach stan bardzo ładny. Na wiosnę (po 2 sezonach zimowych) też zajrzę u siebie i mam nadzieję, ze nic niepokojącego nie znajdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceng1 Opublikowano 13 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia A ja się zapisałem na zabieg. Moja Connecta ma już 2 lata i 25000km. Zapewniono mnie, że pokryją wewnątrz również profile zamknięte oraz powierzchnie pod filcami w nadkolach, które niepokoją mnie najbardziej, bo nie wentylują się i są narażone na stałą wilgoć. Zobaczymy czy było warto! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceng1 Opublikowano Piątek o 16:47 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 16:47 Byłem, jestem zadowolony. Serwis Japan Motors Komorniki pod Poznaniem. Bardzo miły i kontaktowy kierownik, umożliwił mi obgląd w trakcie serwisu. Zrobione profesjonalnie, zdjęto wszystkie osłony i wygłuszenia, pokryto czarnym środkiem po wymyciu dwukrotnie. Profile zamknięte też. Potem suszenie i precyzyjny montaż. Jeśli ktoś planuje potrzymanie tego auta dłużej, myślę, że warto zainwestować,ale w dobrym serwisie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpoz Opublikowano Piątek o 17:17 Udostępnij Opublikowano Piątek o 17:17 Też kupowaliśmy w tym salonie👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi