Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Konserwacja podwozia

ceng1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam N-connect 2022 z przebiegiem 29000 km, więc zbliża się przegląd. Serwis namawia mnie przy okazji na konserwację podwozia za ok. 2500 PLN. Czy posiada ktoś jakieś doświadczenie lub opinię o konserwacjach w serwisach Nissana?

Teraz cię namawia. O ile ja się orientuję to najlepiej po zakupie to robić na świeżo. Teraz to trzeba to wszytko doczyścić i zakonserwować i tu się właśnie boję nissana że zakonserwują na to co tam wozisz. Sprawdź na rynku ile chcą za konserwację auta 2 lata z nalotem 29000 km.

Edytowane przez JJacek
  • Thanks 1
  • Upvote 1

• 3 tygodnie później...

Ktoś rzeczywiście robił takie dodatkowe zabezpieczenie w nowym aucie? Na ceramikę jeszcze dałem się namówić, to już dla mnie przesada. Nie chce mi się wierzyć, żeby było to aż tak słabo fabrycznie zrobione. W Japonii też mają zimy. Prędzej po kilku latach zgodziłbym się na dokładne czyszczenie + konserwację.  No ale może się mylę, to niech ktoś wyprostuje. 

mój poprzedni xtrail T32 z 2015 zostal w rodzinie (u brata), a że wymieniamy koła lato/zima wspólnie _bo magazyn wspólny;) to zaglądam pod podwozie z ciekawosci i dla kontroli.

Ostatnio jesienią też i uważam, ze wszystko jest ok. Żadnych ognisk korozji. Szczególnie zaglądam na tylne zawieszenie (wahacze) bo np w QQ J10 z 2007 po kilku latach juz byl nalot, a tu po 9 latach stan bardzo ładny. 

Na wiosnę (po 2 sezonach zimowych) też zajrzę u siebie i mam nadzieję, ze nic niepokojącego nie znajdę.

• Like 1

A ja się zapisałem na zabieg. Moja Connecta ma już 2 lata i 25000km. Zapewniono mnie, że pokryją wewnątrz również profile zamknięte oraz powierzchnie pod filcami w nadkolach, które niepokoją mnie najbardziej, bo nie wentylują się i są narażone na stałą wilgoć. Zobaczymy czy było warto!

• Upvote 1