JaroSz Opublikowano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 Pytanie z ciekawości, bo szukam po necie i znaleźć nie mogę Nie mam w samochodzie "Regulatora ustawienia reflektorów". Zastanawiam się, jak poziomują się adaptacyjne światła LED ? Nie zauważyłem nigdy charakterystycznego dla poziomowania ruchu góra-dół. Czy trzeba sprawdzać ustawienia reflektorów na stacji diagnostycznej ? Bo jeżeli same się poziomują, to nie trzeba, a jak się same nie poziomują, to dlaczego nie ma pokrętełka zwanego "Regulatorem ustawienia reflektorów" ... Dla kolegi pytam 😁😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axor Opublikowano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Też się nad tym zastanawiałem . Wsiadając w garażu wiązka światła zawsze była na tym samym poziomie. Ale ostatnio "zapakowałem" 4 osoby i stojąc przed ścianą światła zdecydowanie się obniżyły. Więc "jakoś" to działa. 🤩 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Może system poziomowania jest bardziej "zaawansowany" i nie kalibruje ustawienia przy każdym włączeniu silnika. Może poziomuje po jakieś chwili od ruszenia. Może oprócz czujnika poziomowania wykorzystuje do tego jeszcze jakoś kamery przednie w grillu i na szybie? Może przesadzam z tą technologią w nissanie Cholera wie. Ja w sumie nie zwróciłem na to uwagi jeszcze, ale ludzie z naprzeciwka nie migają długimi. Ciekawa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Te poziomowanie co odpalenie to raczej stare rozwiazania z xenonow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaroSz Opublikowano 29 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 49 minut temu, vanice77 napisał: Te poziomowanie co odpalenie to raczej stare rozwiazania z xenonow. Miałem okazję jechać dwuletnim Mercedesem i tam co odpalenie poziomowały się LED matrix, więc rozwiązanie może i stare, ale nadal stosowane 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Chyba masz racje, widocznie wszyscy maja swoje rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmg Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia A ja miałem wczoraj błąd związany z tymi światłami i ikonę z wykrzyknikiem, pojawił się jak jechałem za ciężarówka i wtedy światła przełączyły się na mijania, po umyciu auta i uruchomieniu ponownym światła normalnie działają dzisiaj rano jak było ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi