rdmbudowa Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Witam wszystkich , piszę pierwszy raz raczej nie korzystam z żadnych forum ale temat o który chcę zapytać jest bardzo mało jeszcze znany . Mam 2 nissany ev i dowiedziałem się o takim rozwiązaniu że można wykorzystywać auto jako magazyn energii przez użycie dwufunkcyjnych ładowarek typu V2G ( System Vehicle-to-Grid ) nissan ma to wprowadzić dopiero w 2026r. Czy ktoś wie gdzie można kupić taką ładowarkę i czy ona będzie działać w nissanach bez jakiś dodatkowych odwiedzin w serwisie 💸 A tak ogólnie to szukałem w moim aucie miejsca gdzie można było by się podpiąć do baterii w celu zamontowania jakiejś przetwornicy na 230 v a żeby komputer nie zwariował 😄 z zużycia energi. Może jest ktoś kto ma wiedzę na ten temat i zechciał by się podzielić trochę nią z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi