RavG Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Przestały mi działać kamery. Nie załączają się przy cofaniu oraz nie aktywny jest przycisk pod wyświetlaczem. Nie udało mi się namierzyć źródła problemu w ustawieniach pojazdu. Jestem umówiony na wizytę w serwisie ( niestety muszę na nią trochę czekać). Chciałbym sprawdzić bezpiecznik ale opis na schemacie znajdującym się na pokrywie w przedziale pasażerskim jest dla mnie nieczytelny. Stąd moje pytanie o to który bezpiecznik odpowiada za kamery? Z góry dziękuję również za inne sugestie dotyczące problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekPt Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Dorzucę rozpiskę bezpieczników - ale który odpowiada za kamery to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavG Opublikowano 6 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Dzięki - mam ten sam schemat i niestety na opisie nie znajduję kamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekPt Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Zawsze można poszukać wykluczając te które są opisane. Lub po kolei z miernikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Jeśli Nissan nie zmienił zasady zasilania względem wcześniejszej generacji to zasilanie radia i modułu kamer może być na tych samych bezpiecznikach. Stałe z akumulatora na bezpieczniku 20A i zasilanie dodatkowe (wzbudzające) - ignition - na bezpieczniku 10A. Jeśli przycisk camera na nawigacji nie reaguje to znaczy, że nie ma komunikacji CAN radia z modułem kamer. A może nie być bo moduł kamer mógł paść. A mógł paść, bo w poprzedniej generacji wrzucenie wstecznego dawało 12V na radio i moduł kamer. To automatycznie wyzwalało przełączenie radia i modułu kamer na widok kamer do radia. A działa czujnik martwego pola lub asystent pasa? On chyba wykorzystuje tylną, kamery lusterkowe i tą za szybą przednią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavG Opublikowano 6 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Czujnik martwego pola i asystent pasa działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia No to nie mam pomysłów. To musi być inaczej. Albo z radiem się jednak popsuło. A może przełwczenie na chwilę profilów użytkownika pomoże? Na wysypujące się radio fm i dab u mnie w qq pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 7 Stycznia Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Tam też jest przywrócenie ustawień fabrycznych, może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavG Opublikowano 8 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Od tego zacząłem i niestety nie pomogło. Pozostaje wizyta w serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi