Vdan Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Witam. Mam problem z wyciekiem oleju z rury intercoolera w np300 2016 2,3d. Leci olej ( na bagnecie ok, jest stan oleju) jednej strony, na łączniku górnym. Próbowałem znaleźć oring, xring( zwał jak zwał) lecz nie można oryginału kupić, bo jest tylko z rurą w zestawie. Osobno brak. Chore. Kolejne próby to znalezienie zamiennika, czegoś podobnego, próby uszczelnienia bez rezultatów. W serwisie rura to ok 1000zł netto. Ale.... Oznaczenie orginału to 144060 5ju0b - Taki mam. Jest też coś takiego o oznaczeniu : 1440605ju1b - Ma gumowe kolanko, nie metalowe tak jak powyżej. Serwis nissana nie jest w stanie mi pomóc, nie wiedzą czy to będzie pasowało, ale wymiary są identyczne. Myśle że to chyba lepsze rozwiązanie niż cała metalowa. Ma ktoś może ten proiblem już za sobą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi