m@rcin sz-n Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego witam brać dawno mnie tu nie było ,ale nie o tym zdarzyło sie i mi ,gdy szczęśliwy jechałem na urlop świątęczny w grudniu i nagle pierduuuut w szybę 😵 kamyczek no i jest trafił mnie i tu sie zaczyna cała historia 😁 zgłoszenie szkody zajęło 10min, później telefon od rzecoznawcy ,oględziny i jest akceptacja szkody. Zgłosiłem z ubezpieczenia szyb ,skierowali do AUTOGLASS ,a tammmm..... umówienie terminu i co? "przepraszamy szyba nie dojechała bo kurier zawalił, zapraszamy za tydzień" za tydzień jadę szczęśliwy że wreszście po 3 tyg. będzie szyba ,auto oddaje wracam do domu i telefon "przepraszamy ale pan ma panoramędach i zamówiliśmy nie tę uszelkę (...nosz ku....a🤬) zapraszamy za tydzień. O nie, tel do Warty robię z AC ,zgłoszenie, nowy termin a tam w ASO "przepraszamy nie mamy szyby w centralnym europejskim magazynie" 😂 zapraszamy za .....jak będzie zadzwonimy. minęły dwa tygodnie i jest NOWA ŚLNIĄCA SZYBA za jedyne 6.894zł 😱😃 Patrząc z perspektywy czasu dobrze że i autglass zawalił ,czytając o nich opinie jak to dbają o auta i jak wykonują naprawy to dobrze że tak sie stało. W ASO rano oddałem auto ,wymiana szyby ,auto do dnia następnego stało u nich aby klej sie utwardził (autoglass czas wymiany 3h i won) na drugi dzień test szczelności szyby, mycie auta na i wewnątrz plus auto zastępcze. Taka maniunia awaria a miesiąc minął. Pozdro i szerokości 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Hejka Jak masz auoglasa u siebie to - pomijając przeboje - OK. Ja mam do autoglasa po 40 km do katowic albo bielska. Tzn ubezpieczenie szyb chyba w hestii - ma z tymi serwisami umowę. Więc skracając aby się nie rozpisywać. - wywalone 120 zł przy ubezpieczeniu szyb. Też bym stracił czas i pieniądze . A pani chyba z gfańska albo szczecina powiedziała - to niech sobie pan wezmie auto zastępcze z AC. Tym sposobem trafiłem do lokalnego ASO gdzie - opisywałem swojego czasu na forum - szybę wymieniali od kwietnia do.......października. Auto było już zarejestrowane na nowego właściciela. Więc moim zdaniem - NIE warto ubezpieczać dodatkowo szyb - a dopłacić ewent 120 zł wyższej składki. po szkodzie. Choć w 2 samochodzie - ( teoretycznie - nie czytałem dokładnie umowy ) - nie mogłem z tego zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 2 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego przy następnej zawieranej umowie tez odmówię tego ubezpieczenia , jak miałbym sie ponownie użerać z autoglassem. mnie to jeszcze odstraszyły te wszystkie komentarze na ich temat ,ani jednego pozytywu na kilka set . Ludzie z reklamacjami tam wracają notorycznie. wiem że dostane jakis procent podwyżki za kolejne AC ,ale chociaz jest na org.szybie i zrobionę starannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Nie wiem czy Ci się chce szukać mojego starego postu jakie jaja miałem z oryginałem. Może wieczorem poszukam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi